Gisteren, dinsdag 25 januari, was er weer een persconferentie van het kabinet. Daarin is goed nieuws verkondigd: we gaan namelijk weer echte wedstrijden spelen en ook de kantine mag weer open! We zijn erg blij dat de versoepelingen zijn aangekondigd en zo krijgen we toch het gevoel dat we nu écht weer gaan beginnen met voetballen. Het 1e en 2e elftal moeten nog even afwachten wanneer zij kunnen starten met de hervatting van hun competitie. De overige teams van MVV ’27 hervatten de competitie aanstaand weekend. Riet is de afgelopen dagen alweer druk bezig met het op orde brengen van de voorraden van de kantine. Kortom: we zijn er klaar voor!

Covid-19 Protocol MVV ‘27
Helaas is het virus nog wel onder ons en gelden er nog steeds beperkende maatregelen. In het nieuwe Covid-19 Protocol MVV ’27 staan de geldende maatregelen op ons sportpark. Iedereen is van harte welkom op ons prachtige complex! Voor de binnenfaciliteiten (denk aan kantine, kleedkamers en toiletten) is een Coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht voor de mensen van 18 jaar en ouder. Binnen geldt voor personen vanaf 13 jaar en ouder dat bij verplaatsen een mondkapje gedragen moet worden. Verder geldt: houd 1,5 meter afstand. De kantine is voorlopig alleen geopend op zaterdagen.

Speel je uit?
Andere voetbalverenigingen kennen mogelijk weer andere protocollen. Houd daarom altijd goed in de gaten wat de geldende maatregelen zijn op het sportpark dat je gaat bezoeken met het team. Heb altijd respect voor de regels en richtlijnen die daar gelden en luister ook daar naar de vrijwilligers van de betreffende vereniging. We zijn enorm blij dat we weer gaan beginnen en we willen natuurlijk dat we daarmee door kunnen gaan de rest van het seizoen! Wees ook verstandig bij het reizen naar de uitwedstrijden. Zit je met meerdere personen uit andere huishoudens in de auto? Draag dan altijd een mondkapje.

Wedstrijden: competitie en beker
De competities mogen van het kabinet weer worden hervat. De KNVB heeft aangekondigd er alles aan te doen om dit seizoen wel een eindrangschikking te hebben en promotie/degradatie toe te passen. De afgelopen twee seizoenen is dit natuurlijk niet gebeurd. Het voetbal heeft echter wel lang stilgelegen voor de verschillende categorieën. Dit wordt dus een uitdaging. De KNVB heeft het volgende aangekondigd:

  • Alle bekerwedstrijden (zowel in de zaal als op het veld) komen te vervallen.
  • Op vrijdag 28 januari volgt een besluit van de KNVB over de competitiehervatting in de A-categorie. Dat zijn bij ons het 1e en het 2e Hierover is momenteel nog geen duidelijkheid. Aanstaande zaterdag speelt het 1e wel een oefenwedstrijd tegen Ariston ’80 om 14:30 uur in Delft.
  • Alle andere teams (veld en zaal) gaan aanstaande zaterdag starten met het reguliere programma. De wedstrijden die bij de pupillen eerder gespeeld hadden moeten worden in de 3de fase komen te vervallen. Inhaalwedstrijden voor de junioren en senioren worden zoveel mogelijk gepland in inhaalweekenden om zoveel mogelijk de competities uit te spelen.

Bijzonderheid zaalvoetbal
Voor binnensport is vanaf 18 jaar een CTB vereist. Teams die niet op vertoon van een CTB kunnen/willen spelen, wordt door de KNVB de mogelijkheid geboden om zich zonder kosten terug te trekken. Dit betekent wel automatisch degradatie. Mocht dit wenselijk zijn voor jouw zaalteam? Laat het ons dan direct (uiterlijk vrijdag 28 januari 12:00 uur) weten.

Download hieronder het COVID 19 protocol
20220126 COVID 19 Protocol MVV 27[2183]