Afgelopen vrijdag is er weer een persconferentie geweest van het kabinet. Daarin zijn nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Deze maatregelen gaan om 17:00 uur van start. 

Het betekent voor ons als MVV ‘27 dat er na 17:00 geen trainingen en wedstrijden meer zijn. Dit heeft directe gevolgen voor ons allemaal. Allereerst natuurlijk voor onze zaalvoetballers. Zij spelen hun wedstrijden op doordeweekse avonden en hebben nu dus helaas een vervroegde winterstop in de competitie. Voor veruit de meeste teams van het veldvoetbal is het niet meer mogelijk om te trainen. En, misschien wel juist in deze koude periode, is het zonder trainingen toch wedstrijden gaan spelen wel erg onverstandig. De KNVB zal deze week een besluit nemen over het wel of niet doorgaan van de competities. Uiteraard houden we jullie deze week daarvan op de hoogte via onze site en social media. 

Voor nu wordt er gekeken welke mogelijkheden er zijn om toch zoveel mogelijk te blijven voetballen op de tijdstippen dat het wel kan. Later deze week zal hierover waarschijnlijk meer bekend worden. We moeten hiervoor ook even de besluitvorming van de KNVB afwachten. 

Helaas zijn de trainingen voorlopig dus afgelast na 17:00 uur. De lichten van het trainingsveld zijn na dit tijdstip ook uitgeschakeld. Blijf ook in deze tijd goed op jullie conditie en beweging te letten. Zorg dat er voldoende bewogen wordt en doe bijvoorbeeld individuele oefeningen en ga een rondje hardlopen. Als voetbalvereniging zien wij natuurlijk het belang van sport in onze maatschappij voor de gezondheid en de sociale contacten. Let op jezelf en op elkaar. En hou je aan de basisregels. Alleen samen krijgen wij corona onder controle.