Top wedstrijd met een heel goed spelend VR1 MVV’27, houdt de punten niet in Maasland!!!!

Vooraf even de huishoudelijke zaken. Na 2 volle weken geen wedstrijden hoopten we de flow vast te houden van de afgelopen weken. Leuk vind ik altijd als er wedstrijdverslagen worden geschreven. Het mooiste is dan dat het lijkt of beide schrijfsters een hele andere wedstrijd hebben gezien. Zo ook deze wedstrijd. Vergelijk dit verslag met dat van hun, echt heel leuk. Ook is het altijd leuk als er in het verslag van de tegenpartij zinnen worden gebruikt die ik in een vorig verslag ook gebruikte. Dat geeft wel aan dat de DERBY compleet was en leefde bij iedereen. Helemaal top en dat moeten we blijven doen. Nu de wedstrijd MAAASLAND tegen Maassluis.

In de kleedkamer vooraf weer de taken besproken zoals we ze moesten gaan uitvoeren. We gingen van onze eigen kracht uit en zouden HAAR met een soort van driehoek proberen uit te schakelen. In ieder geval moest ZIJ de bal niet kunnen sturen naar medespeelsters. Het stond meteen goed, de rust werd gevonden, goede passen en leuke aanvallen. Onze Ro had na 2 minuten in de gaten dat ze aan HAAR gekoppeld was en dat La dan maar moest doorschuiven. Zonder een vorm van coaching werd dat opgelost en dat geeft aan dat jullie het spelletje steeds meer gaan begrijpen en dan zelf uitvoeren. Nooit zenuwachtig maar deze wedstrijd staat al weken op de kalender en dus is de spanning heel hoog bij de coach. Jullie blijven heel geconcentreerd voetballen en het is wachten op de 1e goal want verder als de 16 komen ze niet en elke aanval van hun wordt netjes afgebroken door ons. Na 15 minuten ongeveer een aanval waar je het als trainer/coach allemaal voor doet, een trainingsgoal.

Aanvalletje over rechts, diep inspelen op de buitenspeelster en dan de half binnendoor snijden en gewoon scoren, onze Tessa, 1-0. Wat een ontlading bij jullie, heerlijk. We blijven geconcentreerd voetballen en je voelt dat ze meer dichterbij komen, maar vooralsnog houden we stand. Lekkere combies en goede overtredingen, maar het bleef sportief heen en weer gaan. Er kwamen nog wat kleine kansjes, maar de 2-0 zat er helaas niet in. Pauze en nu.

2e helft wissels er in en hopen dat we de concentratie vast kunnen houden. We weten ook dat Excelsior gaat komen en moeten ons strijdplan vasthouden en hopen op een snelle 2-0. De start is moeizaam en je merkt dat ze overwicht gaan krijgen. Onze invalkeepster, normaal een hele handige linksbuiten, maar door blessure had ze zich opgeofferd om te gaan keepen, kreeg steeds meer te doen. Gaab je hebt het top gedaan. Nu waren de aanvallen zo gesteld bij Exc, dat we die wel in de kiem konden smoren, maar we moesten geen vrije trappen en corners weg gaan geven want die zijn “dodelijk” als ZIJ erachter gaat staan. Toch gebeurd dit een paar keer (lees 4x). Zij komen op 1-1 en eigenlijk nog niets aan de hand, want we zijn nog steeds in de overhand. We blijven strijden en knokken voor elke bal en ze geven een corner weg na de gelijkmaker. Ras achter de bal en Ger maakt een soort van omhaal met binnenkant voet en het is raak, 2-1. Deceptie bij hun en mega blijheid bij ons. Dit vasthouden en hopelijk gaan we het redden. Je voelt toch dat ze sterker worden en we krijgen meer standaardsituatie tegen, waarbij ZIJ toch weer het verschil maakt, dit keer houden we hem eruit, maar er loopt er eentje door en de 2-2 is een feit. Ik zie dan dat we moeite krijgen om het overwicht vast te houden en dat lukt ook niet meer, we moeten het constant met lange ballen gaan doen terwijl we de 1e helft nog wel eens rustig konden opbouwen. Gedwongen wissels gaan ons nekken en na 80 minuten moeten we haar los laten door een blessure van onze Ro die HAAR het de gehele wedstrijd heel moeilijk had gemaakt. We moeten gaan schuiven met speelsters die we normaal niet op die plekken hebben staan en het goed georganiseerde spelletje wordt heel moeilijk om vast te houden. Ze krijgen overwicht en we lopen er nog achteraan, maar 2x een dood spelmoment en ZIJ legt de bal er gewoon heel professioneel in, waardoor 2-4 niet meer te overbruggen is. Toch blijven jullie gaan tot de laatste minuut, want bij 3-4 weet je nooit wat er nog kan gebeuren.

Helaas mocht jullie inzet niet meer zorgen voor een gelijkmaker. Een in mijn ogen geflatteerde uitslag van 2-4 waarbij een gelijkspel meer de verhoudingen had weer gegeven. Uiteraard zal de tegenpartij dat niet beamen. Gezegd moet wel worden want ik wil zeker met mijn verslag ten opzichte van hun verslag geen verschil maken, dat ZIJ die nu wel eens Tess mag worden genoemd natuurlijk een geweldige voetbalster is en dat ze echt zoals de Poema’s ooit een wereldhit hebben gemaakt de titel wel eer aan doet.

Meiden het was een Derby zoals die gespeeld moet worden, keihard gestreden allemaal, met 200% inzet en passie en op het diepste van de snede. Ik hoop dat ik de lach ook weer op mijn gezicht krijg. Hier zit een trotse coach op zondagmorgen het verslag te schrijven en ik verheug me nu al op de terugwedstrijd.

Coos bedankt voor het invallen bij ons en hopelijk valt je blessure mee.

Moraal: Voor degene die de Poema’s niet kennen, zoek op titel: Zij maakt het verschil.