Bouke Schippers

Zonder zelf heel goed te spelen heeft MVV 27 een ruime overwinning behaald bij Vierpolders. Op die zege viel niets af te dingen, want alleen al voor de rust konden de Maaslanders zes kansen noteren tegenover de nul mogelijkheden voor de thuisploeg. Grote man aan Maaslandse kant was Bouke Schippers die maar liefs viermaal het net trof. De 21-jarige balvaste spits beleefde daarmee de dag van zijn leven. De laatste die zo’n kunstje flikte was Melvin Muller die ca veertien jaar geleden in de met 6-1 gewonnen wedstrijd tegen Gouda even vaak scoorde.

De grootste tegenstander voor beide teams was de harde wind die de bal vaak een ongewenste richting op joeg. Laag over de grond spelen leek dan ook wat verstandiger vandaag.

Kans nummer één deed zich al voor na nog geen vijf minuten. Na voorbereidend werk van Michael Berrevoets gaf Lourens van Rooijen de bal breed aan Harm Voogt die met zijn poging de lat raakte. Binnen ’n half uur waren achtereenvolgens Rick Zwaard, Cas van der Hoeven en Lourens van Rooijen al dicht bij de openingstreffer, maar die zou uiteindelijk op naam van Bouke Schippers komen. Hij profiteerde goed van een verre trap van doelman Jari Boon en schoof de bal beheerst langs keeper Rick Otte (0-1).
Binnen drie minuten kon de Maaslandse aanhang weer juichen toen de spits een strakke voorzet van Harm Voogt binnenkopte (0-2). Het leek een gemakkelijke middag te worden voor de mannen van trainer Marcel van Wieren.

Wat er in de kleedkamer van de gastheren tijdens de rust werd besproken is niet duidelijk, maar men kwam met een heldere boodschap terug van de thee. Men zette aanzienlijk meer druk en in de 47e minuut hadden zij al de gewenste aansluitingstreffer te pakken. Men profiteerde weliswaar van geklungel in de Maaslandse defensie, maar de bal in de verre kruising van Floris van den Heuvel was een beauty (1-2).

De recente geschiedenis zou zich toch niet weer herhalen? MVV 27 had in het nog prille seizoen al driemaal een riant ogende voorsprong verspeeld. Brian Smits waagde vervolgens een poging van zo’n vijftig meter en gedragen door de wind eindigde de bal op het dak van het MVV 27-doel.

Pas in de 66e minuut kwam er weer wat lucht bij MVV 27. Een vrije trap van Michael Berrevoets werd door Lourens van Rooijen in het doelgebied gekopt, waarna Rick Zwaard het laatste tikje kon geven (1-3). Hoewel de marge nog steeds overbrugbaar was had MVV 27 daarna niet heel veel meer te vrezen.
Acht minuten later kopte Bouke Schippers de 1-4 binnen uit een vrije trap van Michael Berrevoets en in de 84e minuut mocht de spits nog eens succesvol uithalen na aangeven van Harm Voogt.
Tussen deze treffers door mocht Brain Smits van Vierpolders met tweemaal geel wat eerder gaan douchen dan zijn teamgenoten.

Het slotakkoord was voor invaller Vincent Bieling die namens de thuisploeg de score toch nog iets draaglijker maakte door hard via de verre paal binnen te schieten (2-5).

Geel aan Maaslandse kant was er voor Jan de Baat.

Opstelling: Jari Boon, Harm Voogt, Yennick Berrevoets, Cas van der Hoeven, Bret Rhijnsburger (Ronald Arkesteijn), Jan de Baat, Timo van Eijck (Joeri van Dongen), Michael Berrevoets (Julian Tinbergen), Lourens van Rooijen, Bouke Schippers en Rick Zwaard (Loyd Rhijnsburger).