In een hoogst interessant duel tussen MVV 27 en GHVV 13 uit Geervliet werden de punten uiteindelijk netjes gedeeld en daar kon men vrede mee hebben. De thuisploeg had het beste in de eerste helft, terwijl de bezoekers de overhand hadden na de rust.

Na het gebruikelijke aftasten nam MVV 27 het initiatief en was al snel voor het doel van Erwin van Trigt te vinden. Michael Berrevoets mocht na vijf minuten ongestoord opdringen, maar schoot met zijn chocoladebeen net naast. Twee minuten later lag de bal bij een vrije trap voor zijn favoriete rechterbeen, stuurde deze sierlijk naar de rechterkruising, maar de GHVV 13-keeper tikte de bal over de lat.

Het was een prima begin van de gastheren, maar ’n minuut later stond wel de 0-1 op het scorebord. Met een fraaie lob van Danny van der Spuij werd MVV 27-doelman Jari Boon verrast.

Er brak een fase aan waarbij GHVV 13 elkaar bijna blindelings kon vinden en MVV 27 moest alle zeilen bijzetten om niet verder in de problemen te komen. Het team van trainer Marcel van Wieren wist zich even geen raad met de overal opduikende tegenstanders. Brian van Dam zag zijn kansrijke kopbal voorlangs gaan en MVV 27 kwam met de schrik vrij.

Halverwege de eerste helft keerde het tij en bij de eerste de beste volgende kans voor de Maaslanders was de gelijkmaker een feit. Michael Berrevoets stuurde een pass richting de zestien van de gasten. Lourens van Rooijen dienden eerst af te rekenen met twee verdedigers en passeerde vervolgens ook nog doelman Erwin van Trigt (1-1). Binnen ’n minuut was de rolverdeling andersom. Nu was Lourens van Rooijen de aangever en kon MVV 27’s Man of the Match Michael Berrevoets afdrukken (2-1).

MVV 27 zorgde er nu voor dat men het initiatief behield. Met bijna een half uur op de klok van de prima leidende arbiter Wim van Horssen mikte de mee opgekomen Harm Voogt na een lange aanval net naast. Toch werd het voor de onderbreking ook nog 3-1. Lourens van Rooijen gaf de bal mee aan Timo van Eijck die breed lag op Adam van Buuren die met een frommelgoal de Maaslanders weer deed juichen.

MVV 27 leek op rozen te zitten met nog ’n kwartier te spelen tot de onderbreking.

Die rozen bleken behoorlijke doornen te hebben, want in de tweede helft kwamen de gastheren er nauwelijks meer aan te pas. GHVV 13 gaf gas en MVV 27 had de grootste moeite de tegenstander van het lijf te houden.

In de 66e minuut werd de uitblinker bij GHVV 13, Ken Luyendijk, weggestuurd en schoot de 3-2 binnen. Ook Stijn van den Berg mocht namens de gasten uithalen, maar nu had Jari Boon een passend antwoord.

MVV 27 probeerde er wel degelijk uit te komen, maar voorin kon men de bal nauwelijks vastgehouden. Achterin was het alle hens aan dek. Een vrije trap van Ken Luyendijk ging nog rakelings langs de kruising, maar in de 89e minuut kreeg hij alsnog zijn tweede treffer en wat voor één! Vanaf zijn eigen helft schoot hij hard en zuiver over de verbaasde Jari Boon (3-3). Met recht een wereldgoal.

Michael Berrevoets had net voor het sluitsignaal de kans op de beslissende treffer, stuitte op de keeper van GHVV 13 terwijl Timo van Eijck er beter voorstond.

Uiteraard jammer voor MVV 27, maar de wedstrijd verdiende uiteindelijk qua verloop geen winnaar. Twee prima voetbalploegen hadden het publiek een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Jari Boon.

Opstelling: Jari Boon, Harm Voogt, Yennick Berrevoets, Bret Rhijnsburger, Ronald Arkesteijn Stef van der Velden), Cas van der Hoeven (Bouke Schippers), Jan de Baat, Timo van Eijck, Lourens van Rooijen (Joeri van Dongen), Adam van Buuren (Julian Tinbergen) en Michael Berrevoets.