Het leek zo’n mooie middag te worden, een windstil decor met flauw zonnetje én een prima ogende grasmat. Daar bleef het helaas voor MVV 27 bij, want de thuisclub zat de Maaslanders vanaf het eerste fluitsignaal fel op de huid en men wist er nauwelijks raad mee. Na een goed uur spelen kon het zich wat meer verlossen van die wurggreep en zich laten zien voor het vijandelijke doel. Maar toen bleek de nauwkeurigheid weer een andere tegenvaller. Dat DSVP dan ook de eerste punten van het prille seizoen veroverde was meer dan terecht.

De ideeën van de gastheren waren vanaf de eerste minuut duidelijk. DSVP zette veel druk en gaf MVV 27 nauwelijks de kans uit te verdedigen. Het was dat Jari Boon met enkele fraaie reddingen de boel nog tegen hield.
Nick Jense zocht namens de thuisploeg al na ‘n minuut van korte afstand het doel te hoog en daarna was het de beurt aan de Maaslandse goalie. Hij redde knap op kansrijke pogingen van weer Nick Jense en Michel van der Elst.

Het kon eigenlijk niet goed blijven gaan en dat bleek dan ook in de 20e minuut. Verdediger Remco Pruysers mocht ver komen en schoot met links binnen (1-0).
MVV 27 hoopte wellicht dat de gastheren met hun voorsprong enigszins van tactiek zouden veranderen, maar dat gebeurde niet. De druk bleef hoog en MVV 27 leek alleen maar in staat achter de tegenstander aan te rennen.
Op slag van rust mocht Leon van Kersbergen op rechts uithalen, maar zag de eerste Maaslandse mogelijkheid voorlangs over de doellijn verdwijnen.

De tweede helft werd een meer gelijkwaardig gebeuren, waarbij MVV 27 toch nog wel geruime tijd moest wachten op een uitgespeelde mogelijkheid.
Eerst was het de beurt aan DSVP’er Michel van der Elst die zijn tegenstander uitkapte en vervolgens snoeihard het zijnet vond. In de 66e minuut mocht DSVP binnen enkele seconden driemaal uithalen en bij die derde poging was het raak via Dylan de Haan (2-0).

In de resterende tijd had MVV 27 meer dan genoeg kansen om de aansluitingstreffer te produceren, maar het geluk en de precisie liet het afweten. Rodney Remmerswaal kreeg enkele prima voorzetten, maar aaide eerst koppend de bal, stuitte even later op de keeper na een verre ingooi van invaller Harm Voogt en kopte bij zijn derde poging in de handen van doelman Dave Hes. Ook Erik van Geest kwam koppend niet verder dan die handen!

Nee, een heel leuke middag was het niet voor alle Maaslanders op en rond het veld. Ach, er zijn nog zoveel wedstrijden te gaan en daarin kan zoveel gebeuren. Dus kop op, de borst vooruit en weer toeleven naar de volgende wedstrijd en dat is komende zaterdag, thuis tegen Lyra.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Sem Maaswinkel, Lars Kloet en Haysam Aradelaziz.

De opstelling: Jari Boon, Ronald Arkesteijn, Fred van Maaswaal, Mike van Uffelen, Jordi Lems (Harm Voogt), Sem Maaswinkel Haysam Aradelaziz, Lars Kloet (Erik van Geest), Leon van Kersbergen, Lourens van Rooijen, Rodney Remmerswaal en Dennis Louter