Dit seizoen heeft MVV ’27 een pilot gedraaid als amateurpartner van Sparta Rotterdam. Vanuit beide clubs is dit als zeer positief ervaren met als resultaat het sluiten van de officiële overeenkomst op donderdag 28 juni j.l. Tijdens de Blue 10 Sparta Clinic voor 50 kids uit onze jeugd, zijn de handtekeningen gezet door Angelos Kerasavopoulos, Coördinator Samenwerkingen Sparta Rotterdam en onze Voorzitter John Emmerig. Een mooie setting, zo onder toeziend oog van onze jeugd, voor die doelgroep is dit partnerschap bedoeld.

Het partnerschap brengt MVV’27 de benodigde inspiratie, en kennisdeling om de jeugdopleiding verder te ontwikkelen. Andere amateurclubs uit de regio zijn ook partner van Sparta Rotterdam, tijdens de bijeenkomsten wordt er dus zowel kennis vanuit de Sparta organisatie gedeeld, maar ook zeker onderling tussen de amateurclubs. We blijven leren van elkaar!
Het afgelopen seizoen zijn er verschillende bijeenkomsten geweest, bijvoorbeeld:
  • Jeugdopleiding en daarbij de rol Hoofd Jeugdopleiding
  • Bestuursbijeenkomst over organisatie, missie en visie Sparta Rotterdam
  • Verschillende jeugdoefentoernooien
  • Verschillende oefenwedstrijden tegen Sparta Rotterdam
  • Trainers workshop onder leiding van ex-prof Nathan Rutjes.
  • Pass Play opleiding voor 18 jeugdtrainers van MVV ’27.
Wij kijken uit naar komend seizoen om dit partnerschap verder uit te bouwen en nóg meer kennis uit te wisselen. De bijeenkomsten zullen vooral voor trainers, leiders, jeugdcoördinatoren, TC leden en bestuursleden worden georganiseerd, maar uiteraard geldt: meld je aan bij onze contactpersoon Arie-Jan van Pelt mocht je hier meer van willen weten!
Een leuke anekdote die wij met elk MVV’27 lid graag delen is het ontstaan van onze clubkleuren. In 1927 was toenmalig bestuurslid Jan Ouwerkerk fanatiek aanhanger van Sparta Rotterdam en heeft destijds dan ook het tenue van onze club ingevoerd, door het shirt met rood en witte verticale banen te realiseren in combinatie met een zwarte broek en rood/witte sokken.
Als laatste een speciaal dankwoord aan Arie-Jan van Pelt, jeugdcoördinator bij MVV ’27. Hij is de initiator van dit partnerschap geweest en trekker van deze samenwerking!

Donderdag 27 juni 2024 | 2024-2025