“Zonnetje” , zult u zeggen, “het regende nagenoeg de gehele dag!?” In de ochtend was er al druk overleg over het al dan niet inzetten van veld 1. Het was immer Super Saturday en de derby MVV ’27 – Lyra verdient daarop natuurlijk een mooi podium en dat is natuurlijk het hoofdveld met haar tribune.

De wedstrijd van het tweede elftal verhuisde hierdoor naar veld 3. Helaas zagen we deze mannen strijdend ten onder gaan. Na 90 minuten was de tegenstander Poortugaal vandaag gewoonweg net even de betere en dus een terechte uitslag .Het vertoonde spelbeeld geeft echter voldoende vertrouwen voor de volgende wedstrijd(en).

En dan ons eerste elftal. Tegen de voorspellingen van Buienradar in blijft het maar regenen. Donkere wolken pakken zich niet alleen letterlijk samen boven veld 1, maar ook figuurlijk. Is de kwaliteit van het speelveld goed genoeg na nog wat prikken en zand strooien?De scheidsrechter keurt samen met Hans Zwaard nogmaals de grasmat en na nog wat extra prikwerk en zand aanbrengen gaan de lichten op groen: MVV ’27 – Lyra zal op veld 1 gaan plaats vinden. En zo kon het in vele getalen opgekomen publiek plaats nemen op de volle tribune. Ondanks de aanhoudende regen was het sfeer op de tribune fantastisch: heerlijk genieten van de onderlinge voetbalhumor onder de supporters en de derby met 22 strijders. Het grasveld kreeg het door de onverwacht aanhoudende regen steeds zwaarder en er ontstonden hierdoor ook wel onverwachte spelsituaties.

Onder aanvoering van Michael Berrevoets stond de verdediging van MVV ’27 als een vesting en straalde onze ploeg echt uit dat er in Maasland niks te halen viel. Grote complimenten voor jullie vechtlust, we hebben genoten van jullie inzet en daardoor behaalden jullie een meer dan terechte overwinning en staat MVV ’27 hierdoor nu op de tweede plaats van de ranglijst. Dat belooft wat!

Natuurlijk werd deze overwinning door de selectiespelers en -trainers uitbundig gevierd tijdens de welbekende Derde Helft, wat zorgde voor een geweldige sfeervolle kantine!

Namens alle supporters van MVV27: Selectie, bedankt voor deze ‘zonnige’ MVV27 dag !

Voorzitter John Emmerig