In de tweede oefenwedstrijd, nu tegen vierdeklasser Maasdijk, heeft MVV ’27 wederom met een kleine nederlaag genoegen moeten nemen. Vijf dagen eerder ging Hermes DVS er al met een 0-1 zege vandoor.

Ondanks het vele balbezit vandaag ontbrak het de Maaslanders nogal eens aan concentratie en slimheid. Scherper aan een duel beginnen bijvoorbeeld zou zeker geen kwaad kunnen. Binnen vijf minuten keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan. Bij een snelle uitval van Maasdijk over links gaf Roy Bruinen de bal voor aan Jarno Pronk die de bij MVV ’27 onder de lat debuterende Yari van Dijk passeerde (0-1).

Tot aan de rand van het zestienmetergebied leek het in orde bij MVV ’27, maar vervolgens werd het lastig om een effectieve eindpass te geven. Gelukkig voor de thuisclub lukte dat in de 17e minuut wel toen de in de achterste linie geposteerde Michael Berrevoets een splijtende pass stuurde richting de van RVVH teruggekeerde Huib van Barneveldt. Op diens afgemeten schot was doelman Luuk van Beusichem kansloos (1-1).

Het spel vloog van links naar rechts en was zeker wel aantrekkelijk voor de toeschouwers. Mocht MVV ’27 dan wellicht wat meer balbezit hebben, beide partijen creëerde kansen. Zo knalde Maasdijker Daan Kaarsemaker uit een lastige hoek hard en net over en schoot Roy Bruinen, die reageerde op een te korte terugspeelbal van Melvin van Brandwijk, voorlangs nadat hij de Maaslandse doelman al had uitgespeeld.

Tussen de bedrijven door trapte Dennis Louter een vrije trap net naast en zag Huib van Barneveldt zijn schot gekeerd worden.

MVV ’27 begon de tweede helft met goede moed, zette wat meer druk en hoopte uiteraard op een aantal treffers. Echter, in kansrijke positie kopte Bouke Schippers uit een voorzet van Harm Voogt in de handen van de Maasdijkse keeper. Daarmee hield het eigenlijk op voor wat betreft de Maaslandse mogelijkheden.

De bezoekers daarentegen waren met een schot van Dylan Dekker gevaarlijk, maar doelman Jari Boon kon knap redding brengen. In de 85e minuut schoof diezelfde doelman de bal bij het uitverdedigen in de voeten van diezelfde Maasdijker die alsnog zijn treffer kon vieren (1-2).

Al met al dus zeker een aardig duel en scheidsrechter Yusuf Durgunsu floot een prima wedstrijd.

Komende zaterdag begint de reeks van bekerwedstrijden waarin men zeker nog de kans krijgt om zaken te verbeteren. In de competitie, met weer met zo’n zware regeling van degradatie/nacompetitie als afgelopen jaar, zal men er moeten staan.

Startopstelling MVV ’27: Yari van Dijk, Melvin van Brandwijk, Michael Berrevoets, Wijnand van der Schee, Jaco Buijnink, Timo van Eijck, Dennis Louter, Jesper Baak, Loyd Rhijnsburger, Cas van der Hoeven en Huib van Barneveldt. Verder kregen ook Lourens van Rooijen, Bouke Schippers, Harm Voogt, Bret Rhijnsburger, Thijs de Vast, Jari Boon en Cor Verboon speelminuten toebedeeld.