Na een aantal trainingen onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Hakan Copur werd het tijd om het een en ander in het veld terug te zien in de eerste de beste oefenwedstrijd. De Schiedamse vierdeklasser Hermes DVS werd hiervoor uitgenodigd en was direct zo brutaal er met een kleine winst vandoor te gaan.

De eerste helft had MVV 27 een veldoverwicht, maar wist dat niet uit te drukken in treffers. Dennis Louter was daar op aangeven van Bouke Schippers wel dichtbij, maar de Schiedamse doelman lag dwars.

De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste, maar de Maaslanders stuitte keer op keer op de compacte defensie van de bezoekers. Daarnaast kan ook gesteld worden dat er in het in een hoog tempo gespeelde wedstrijd ook nogal wat niet conform de wensen ging, maar daarom heet het ook een oefenperiode.

Loyd Rhijnsburger en Dennis Louter kwamen met hun pogingen nog het dichtste bij het Schiedamse doel, maar meer zat er niet in.

De Schiedammers waren sterk in de omschakeling en kwamen geregeld in de buurt van het Maaslandse doel.

Namens Hermes DVS had Lorenzo Evora al hard en net over de Maaslandse lat geschoten voordat Arse Calama in de 78eminuut de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening nam (0-1). Schuin voor het Maaslandse doel werd hij aangespeeld en tikte de bal behendig over de uitkomende Lars van Gastel.

De kop is eraf, zaterdag wordt er verder geoefend en komt Maasdijk naar Sportpark De Commandeur.

De startopstelling van MVV 27: Lars van Gastel, Harm Voogt, Melvin van Brandwijk, Wijnand van der Schee, Bret Rhijnsburger, Thijs de Vast, Dennis Louter, Huib van Barneveldt, Lourens van Rooijen, Bouke Schippers en Michael Berrevoets.

Gedurende de wedstrijd kregen ook de volgende spelers de kans zich te laten zien: Jaco Buijnink, Cas van der Hoeven, Jesper Baak, Timo van Eijck, Luuk Vreugdenhil, Loyd Rhijnsburger en Samuel de Haas.