Na drie uitstekende, indrukwekkende overwinningen in de Flynth Westland Cup is het MVV 27 in de finale niet gelukt om ’n laatste verrassing uit te halen tegen het drie klassen hoger uitkomende FC ’s-Gravenzande. Het spelniveau was duidelijk te groot en de Maaslanders mochten zich gelukkig prijzen dat men ruim ’n half uur de score op 0-0 kon houden, maar nadat de ban gebroken was liep de tegenstander uit naar een 8-1 zege. In de hitte van zo’n 33°C was het ook al geen pretje om achter je tegenstander aan te moeten rennen. De ingelaste drinkpauzes waren maar een tijdelijke troost.

MVV ’27 moest al snel bij de les zijn, want FC ’s-Gravenzande startte fel en zowel Roy van Beek als Frank Broos waren al dicht bij een treffer.

In de 13e minuut werd Rick Zwaard weggestuurd door linksback Bret Rhijnsburger, maar FC ’s-Gravenzandedoelman Jurrian Jouvenaar kon de bal net op tijd onderscheppen. Met een half uur spelen mikte Cas van der Hoeven met links net naast de paal. Waar mogelijk zocht de underdog zeker wel de aanval, maar moest tegelijkertijd uitermate waakzaam zijn in de defensie. Drie minuten eerder al knalde Frank Broos buiten bereik van keeper Mark van Barneveldt op de Maaslandse lat.

In de 32e minuut gaf Angelo Zwirs na matig defensief werk bij MVV ’27 voor op Yuri Westhoff die simpel kon afronden (1-0). De Maaslanders leken rijp voor de sloop, want van alle kanten zag men de vlot combineerde tegenstander op zich af komen. Nadat Roy Vermolen nog hard voorlangs had geschoten, mocht Roy van Beek nagenoeg ongestoord vanaf de middellijn oprukken en afronden (2-0). En het was nog niet over voor de onderbreking. Daan van Unen liet een mislukt schot los dat door Yuri Westhoff alsnog werd binnengeschoten (3-0). Na een fraaie aanval werd het schot van de mee opgekomen Rick Boers gekeerd door de Maaslandse paal. MVV ’27 ging zuchtend aan de thee.

Vier minuten na de hervatting moest Hakan Copur, de komende hoofdtrainer van MVV 27, met rood achter de boarding plaatsnemen wegens commentaar op de leiding. Echter, het commentaar kwam uit de mond van assistenttrainer Arno van Nierop. Ach, het kon er allemaal nog wel bij! Niemand die zich er echt druk over maakte.

MVV ’27 probeerde er nog altijd een wedstrijd van te maken en zocht naar mogelijkheden. Maar zoals gezegd moest men wel scherp blijven bij de tegenaanvallen. Zo verspeelde laatste man Michael Berrevoets in de 56e minuut de bal aan Yuri Westhoff die eenvoudig zijn derde van de middag kon scoren (4-0). Acht minuten later voerde Sil van Ooyen de stand op naar 5-0.

Vervolgens werd de gehele Maaslandse voorhoede in één keer gewisseld en met de nieuwe krachten Jesper Baak, Dennis Terlouw en Samuel de Haas werd gehoopt op nieuw elan. Echter, FC ’s-Gravenzande ging verder waar het gebleven was en voerde de stand geleidelijk op door treffers van Angelo Zwirs (6-0) en Sil van Ooyen (7-0 en 8-0).

In de extra tijd speelde Michael Berrevoets in op de recht naar het doel lopende Dennis Terlouw die vervolgens in de zestien werd neergehaald. De aangever van die pass mocht de eer redden en deed dat dan ook door Jurrian Jouvenaar de verkeerde kant op te sturen (8-1).

Meer zat er vandaag niet in, maar zoals gezegd had men al eerder een goede indruk achter gelaten in deze 50e editie van de Flynth Westland Cup. Na afloop spoedden de Maaslandse spelers zich naar de douches om zich zo snel mogelijk weer te melden op het terrein van Sport & Spel in het eigen dorp. Daar kon de grote dorst gelest worden en dat allemaal voor het goede doel.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Loyd Rhijnsburger.

De opstelling: Mark van Barneveldt. Wijnand van der Schee, Bram Scheffers, Michael Berrevoets, Bret Rhijnsburger, Thijs de Vast, Cas van der Hoeven (Harm Voogt), Dennis Louter (Cor Verboon), Lourens van Rooijen (Jesper Baak), Rick Zwaard (Dennis Terlouw) en Loyd Rhijnsburger (Samuel de Haas).