Wel de complimenten, maar niet de punten!!!

Dit was niet hoe we het bedacht hadden. Leuk om te horen na afloop van velen van hen, maar gewoon triest dat de punten niet mee terug konden naar Maasland. Vooraf totaal geen idee hoe Brielle zou zijn en alleen maar van de cijfers uitgegaan uit hun voorgaande competitie. We hadden hun nog nooit gehad in een wedstrijd, dus het zou pas zichtbaar zijn als we begonnen waren. De 4e en 5e klasse zijn ook weer verdeeld, dus het beloven wel allemaal lekkere wedstrijden te worden. Heerlijke trainingsweken gehad dus daar zou het niet aan liggen. Lisanne meegenomen als gastspeelster, dus bedankt.

In de kleedkamer aangegeven dat we weer redelijk compleet waren en omdat ik dacht dat dit de minste tegenstander zou zijn uit de nieuwe 4e klasse poule had ik er 16 meegenomen om zoveel als mogelijk uit te proberen en niet om maar met de gebruikelijke 14 te gaan. Als dan alles wat je vooraf bedenkt niet gaat lukken dan denk je achteraf, had ik mijn bril maar verloren en niet Alva op 1 April 1572. Het begin was meteen pittig. Natuurlijk lag het aan dit veld met gras op knie niveau en kuilen als kraters, maar daar hebben zij ook last van. Het werd een schaakspel tussen de 16 meter gebieden en als wij de kansen benutten die we zelf creëren dan staat het met de rust denk ik 0-3, maar dat is ons niet gegund. Het blijkt een stugge tegenstander te zijn. Alle wissels die ik in mijn hoofd had durfde ik al niet meer te doen, dus moest het aanpassen. Heerlijke steekpasjes, maar net het laatste tikkie ontbrak. We speelden wel lekker de bal rond achterin maar waren gewoonweg niet scherp genoeg aan het einde. We gaven ook totaal niets weg, dus met het spel dat we speelden moest het toch gaan gebeuren. Met de rust staat het 0-0 dus dat ene punt zou binnen moeten zijn.

In de rust aangegeven dat we iets minder met de bal moesten gaan lopen en eerder de pass moesten gaan geven. Enige wissels toegepast, want ja ik had er toch 5 meegenomen en juist in dit soort wedstrijden moet je eigenlijk zo min mogelijk wisselen om de rust te bewaren binnen de lijnen. Mijn strategie van lekker 5 wissels werd dus eigenlijk mijn ondergang, maar ach als je alles weet van tevoren is het makkelijk. We beginnen toch weer erg sterk en komen een aantal keren dicht bij hun keepster. Ik weet zeker als ze toen hadden gevallen dan was het klaar. Dan komen we weer een keer lekker de 16 in via allerlei schijven en gelukkig schieten we in de 16 en breien we hem niet nog een keer rond. De 0-1 is een feit en dan denk je erop en erover. In plaats van doordrukken krijgen zij de overhand en komen ze met corners en gewoon goede aanvallen heel veel in onze 16. Een corner zorgt er dan ook voor dat ze op 1-1 komen. We krabbelen toch weer op en krijgen eindelijk de welverdiende beloning op het neerhalen van Keash, een penalty. Goed ingeschoten echter de keepster red. Op dat moment breken we denk ik en in onze 16 meter fluit de scheids ook voor een pingel en zij knallen hem wel erin, 2-1. Nog 7 minuten en een gelijkspel zou dan toch wel verdiend zijn om enigszins de kracht verhoudingen goed weer te geven. Het was ons niet gegund, want ze krijgen nog een mooie bal op de 20 meter en krullen hem zo de kruising in, de 3-1 is een feit. Het is gebroken bij ons en een slechter begin hadden we ons niet kunnen wensen. De strijd die jullie geleverd hebben, shappoo, het heeft echter niet gebracht wat we verdiend hadden. Ik ben als U dit leest nog aan het zoeken naar het brilletje van Alva.

Moraal: Op 1 April verloor Alva zijn bril of was het dat hij ook verloor van Brielle. Google maar als je tijd hebt.

Prettig weekend, tot maandag.

Josephine.