Om een beeld te krijgen wat de op 21 oktober j.l. op 87-jarige leeftijd overleden Joop Droog voor MVV 27 heeft betekend is het volgende opgetekend.
Joop, opgegroeid in Waddinxveen, kwam als speler van het derde elftal van MVV 27 in beeld in de eind jaren vijftig tot begin jaren zestig.

Na zijn voetbaljaren werd hij een gewaardeerde vrijwilliger binnen onze club. Zo was hij vanaf de zomer van 1965 zo’n tien jaar langleider van diverse jeugdelftallen.
Tijdens die periode kreeg hij vanaf augustus 1966 t/m februari 1969 een bestuursfunctie als secretaris binnen de jeugdcommissie toebedeeld, een commissie waar ook Gerard Keijzer deel van uitmaakte.
Gerard vertelde dat zij in die jaren tijdens een jeugdwedstrijd in Maasland tegen Rozenburg werden benaderd om lid te worden van het Vlaardings Pupillenbestuur dat een pupillencompetitie organiseerde met clubs uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en daar konden nog wel wat clubs bij aansluiten. Joop en Gerard gingen op uitnodiging op de fiets naar VFC om een en ander aan te horen. We hadden er oren naar om ons aan te sluiten, maar sommige verenigingen uit die eerste twee genoemde steden wilden niet voor uitwedstrijden helemaal naar Maasland of Rozenburg komen. Op bezoek gaan bij Excelsior Maassluis vond men echter geen probleem!!! Een en ander hield dus in dat MVV 27 binnen één seizoen tweemaal uitwedstrijden speelden tegen dezelfde clubs.

In de zeventiger jaren floot Joop verder vele wedstrijden in het jeugdvoetbal bij onze club. En tenslotte was hij bijna vijftien jaar lid van de onderhoudsploeg met onder andere Sjors van Trigt die hij eerst thuis ging ophalen. Bij MVV 27 dronk men dan eerst een bakkie koffie en ging vervolgens aan het werk.

 

De dagploeg aan de koffie. Vanaf links met de klok mee: Sjors van Trigt, Leen Kerklaan, Joop Droog, Rien van Eijmeren, Riet Jordaan-Kroes, Henk de Bruin en Gé Lansbergen.