Schipluiden VR1 – MVV ’27 VR1 0-1)

Wat zou het zo een zaterdag worden. Vorige week echt een top wedstrijd met alleen maar lof en nu echt allemaal niet de dag hebben. De voorbereiding was eigenlijk al slecht. We hadden er maar 11 van onszelf. Verder speelden alle teams van ons om dezelfde tijd, dus invallers of effe door naar de volgende wedstrijd zat er niet in. Gelukkig konden we Joyce Lansbergen wel gebruiken, die op de reservelijst stond van Vr2 als zijnde vrij deze week. De MO17 speelde vroeg deze ochtend dus bij navraag wilde Liz wel meedoen en ging na haar eigen wedstrijd mee naar Schipluiden. Een debuut voor deze 16 jarige speelster zal niet snel vergeten worden. Het idee was dat ze zeker 45 minuten zou spelen, maar het werden er 90 volle bak. En zelfs nog een helffie in de goal. Verder was het mijn fout dat ik mijn gebruikelijke voorbereidingsvel niet had gemaakt. Het was van mijn kant ook de gedachte, van dat doen we wel effe, na de vorige keer en die gedachte zat er bij jullie ook in.

Wat begonnen we slecht en wat was het slecht over heel de wedstrijd gezien. Passes over 5 meter, te zacht of onzuiver, gewoon slecht. De tegenstander stond goed, had zich heel goed voorbereid en de jonge coach die het elftal sinds 6 weken traint en coacht had zich heel goed ingeleefd. Ook hij kijkt bij wedstrijden van anderen en dat was goed te zien vandaag. Hij had op sommige speelsters van ons meiden opgeofferd om ze uit de wedstrijd te spelen, gewoon slim. We konden er niets tegenover zetten en ik had geen idee hoe ik het anders moest neerzetten in het veld. Was het dan echt slecht en lukte er niets? Natuurlijk kunnen we voetballen en stonden we 60% op hun helft, maar zij schoten de ballen weg en dan ook wel direct zonder te lopen met de bal en wij hadden de bal en gaan dan lopen met die bal. Hierdoor konden zij zich weer neerzetten en ons het lastig maken. Bal aannemen en spelen, dan speel je ze kapot, maar het ging niet, lukte niet en inderdaad het was dus gewoon slecht. De toch wel goede en leuke aanvallen misten het laatste tikkie of de keepster pakte ze op. Al met al dus weinig om over te schrijven. Het doelpunt was wel een lekkere. Aanval over links, een heerlijke voorzet van Gaab en Keash tikte hem er in. Natuurlijk blijdschap en hopen dat het nu door kan gaan. Maar nee ook na het doelpunt lukte het niet en zat een 1-1 er ook gewoon nog in, in plaats van de 0-2. We krijgen best nog wat kansen hoor, maar ook dat lukte niet en was de afwerking ook slecht. Gelukkig fluit de scheids af en kunnen we op de heuvel de overwinning selfie maken met de nieuwe aanwas erbij. Normaal zeggen we, zulke wedstrijden snel vergeten, maar dat gaan we niet doen. De komende 3 wedstrijden zijn ook alweer om echt naar uit te kijken en die gewonnen moeten worden. We zijn komend weekend vrij maar onze medekopconcurenten spelen tegen elkaar, CWO 1 tegen CWO 2 dus die ga ik effe bekijken natuurlijk.

Moraal: Na zo een verslag vergeet je dat Liz Wuijster wel der debuut heeft gemaakt en dat vond ze zelf geweldig en wij ook, klasse.

Liz en Joyce bedankt voor het meespelen.

Nu een weekkie vrij. Blessures oplappen, speelsters die weer terugkomen en mogen trainen.

Fijn weekend, tot maandag.

Josephine.