Het kan altijd wel gebeuren dat er een voetbalmiddag ontstaat die niet te door te komen is. Zo’n middag beleefden de MVV 27-supporters bij het treffen tegen het in nood verkerende OVV. De thuisclub vecht al het gehele seizoen voor lijfsbehoud en ging daar dan ook vandaag weer voor. De Maaslanders daarentegen staan veilig in de middenmoot en leken het na de rust wel goed te vinden.

OVV startte na het eerste fluitje van arbiter Antonio Gomes op de juiste manier. Christiaan de Loor (schot geblokt door Yennick Berrevoets), Alexander Wagner (kopbal recht op keeper Sem Moerman) en Pascal van Hulst (zwak schot) mochten binnen drie minuten al hopen op een treffer.

Het initiatief van de gastheren zwakte daarna af en gedurende de eerste helft was er geen bovenliggende partij meer te ontdekken. Ook MVV 27 kreeg tegen deze fysiek sterke ploeg de nodige kleine mogelijkheden, maar miste de juiste richting en kracht. Op slag van rust kreeg de ploeg van trainer Marcel van Wieren de beste kans. Michael Berrevoets draaide de bal naar de verre hoek en redde OVV-doelman Linber van der Horst fraai.

Bij de wisseling van helften had MVV 27 kennelijk de goede wil in de kleedkamer achtergelaten. Wat het in die tweede helft nog liet zien was zeer matig in kwaliteit.
OVV ging op dezelfde voet verder, speelde zeker geen wereldpartij, maar men straalde genoeg geloof uit. In de 58e minuut werd de thuisclub daarvoor beloond. Een vrije trap van Pascal van Hulst werd door Michael Hagers binnengekopt (1-0). Die aangever had MVV 27 in de aansluitende minuten nog meer pijn kunnen doen, maar zijn schoten gingen net voorlangs en tegen de binnenkant van de paal.

Die 2-0 kwam er rond de 70e minuut alsnog toen Robin Bos scherp voorgaf en Michael Versaevel de bal binnen gleed. Dertien minuten later profiteerde Pascal van Hulst weer eens van knullig uitverdedigen aan Maaslandse kant en poeierde de 3-0 binnen.
Invaller Harm Voogt redde twee minuten later op de doellijn toen Pascal van Hulst doelman Sem Moerman omspeelde en binnen dacht te trappen.

Ach, ook aan de wat mindere wedstrijden komt gelukkig een einde. Voordat je het weet kijk je alweer uit naar de volgende wedstrijd. Dat treft, want komende dinsdagavond op het eigen terrein wacht HBSS om 20.00 uur.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Bret Rhijnsburger.

De opstelling: Sem Moerman, Sjors Vreugdenhil, Yennick Berrevoets (Loyd Rhijnsburger), Cas van der Hoeven, Bret Rhijnsburger (Harm Voogt), Timo van Eijck, Michael Berrevoets, Luuk van Strijen, Lourens van Rooijen (Adam van Buuren), Rick Zwaard en Dennis Louter.