MVV 27 lijkt het op dit moment even helemaal kwijt te zijn. Met de derde opeenvolgende nederlaag komen de onderste plaatsen wel heel erg dichtbij. Ook vandaag had men met name in de eerste helft genoeg goede  mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar de precisie en het geluk ontbraken. Wat ook zeker niet meewerkte was het tijdens de warming-up afhaken van Dennis Louter (hamstringblessure).

De ploegen startten na het eerste fluitsignaal van de prima fluitende Ruud Wesdorp afwachtend, eerst maar eens zien hoe de tegenstander zich zou opstellen. Vervolgens was er een periode dat er wat meer dreiging te zien was van de kant van Kethel Spaland. Toch had MVV 27 halverwege de eerste helft binnen twee minuten evenzovele kansen om een voorsprong op het bord te zetten, maar Rick Zwaard moest beide keren zijn meerdere erkennen in  doelman Ruben Hortensius van de bezoekers. Het was direct ook een einde aan een korte periode dat de Maaslanders de tegenpartij haar wil enigszins oplegde.

De bezoekers namen het initiatief over en waren wel succesvol. Nadat Tim Lansbergen eerst nog een voorzet van Boy Bronkhorst naast had gekopt, scoorde Quincy Arnhem in de 37e minuut de 0-1 na mistasten in de Maaslandse defensie.

De voor Dennis Louter gestarte Bouke Schippers miste vervolgens in de 42e minuut na een splijtende pass van Michael Berrevoets de juiste richting met zijn schot en in de tegenaanval wist Lars Westerveld na scherp voorleggen van Miletson Silva de Freitas zijn ploeg zelfs op 0-2 te brengen. Het was om moedeloos van te worden!
Dan moest MVV 27 het na de wisseling van helften maar goedmaken, maar het zelfvertrouwen was nagenoeg weg. Er werd nauwelijks druk gezet, passes kwamen niet aan of waren onzuiver. Kethel Spaland had weinig moeite met het spartelende MVV 27.

De Maaslanders kreeg nog wel meerdere schietkansen bij één aanval, maar de laatste inzet van Cas van der Hoeven was uiteindelijk een prooi voor de Schiedamse doelman.
Wat dat betreft kon MVV 27 nog blij zijn dat ook de Schiedammers het doel niet altijd vonden. Tweemaal Remco Wuister en eenmaal Boy Bronkhorst lieten hele beste kansen aan zich voorbij gaan.
Bijna bij het verstrijken van de officiële speeltijd werd invaller Yuri Nootenboom door het midden weggestuurd en zette de eindstand (0-3) op het bord.

De komende weken zal er hard gewerkt moeten worden om het vertrouwen in eigen kunnen weer terug te krijgen. Er zijn dit seizoen al prima wedstrijden gespeeld, dus wie weet is dit spoedig weer mogelijk.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Bret Rhijnsburger.

De opstelling vandaag: Sem Moerman, Julian Tinbergen (Yennick Berrevoets), Cas van der Hoeven, Jaco Buijnink, Bret Rhijnburger, Jan de Baat (Luuk van Strijen), Michael Berrevoets, Timo van Eijck (Dennis Terlouw), Lourens van Rooijen, Rick Zwaard en Bouke Schippers.

Komende dinsdagavond (12 apr) speelt MVV 27 de inhaalwedstrijd bij DVO 32 in Vlaardingen. Het adres is Marathonweg 75 en het duel vangt aan om 20.00 uur.