In de ochtend zag het er nog zo aantrekkelijk uit met een voorjaarszonnetje en weinig wind. Gedurende de middag trok de wind steeds feller aan, waardoor het steeds onaangenamer werd om de oefenpot tegen Lyra te volgen. De overgebleven diehards zagen dat de ploegen er met veel energie tegenaan gingen om maar goed gesteld te staan voor wanneer de competitie weer hervat wordt.

Het duel ging gelijk op na het eerste fluitsignaal van invaller-arbiter Hans Zwaard die normaliter de vlag hanteert. Die taak werd nu eenmalig overgenomen door Gilbert Remeeus.

De Maaslanders creëerden voor de rust vijf reële mogelijkheden en met name Michael Berrevoets en Luuk van Strijen waren dicht bij de openingstreffer. Echter, het was Roy van der Sar die namens de Lierenaren de 0-1 op het bord bracht na mistasten in de MVV 27-defensie.

Na de rust pakte MVV 27 de zaken weer gedegen aan en Michael Berrevoets zag zijn poging net over de kruising gaan. Men voerde de druk nog maar wat verder op en Lyra werd met succes vastgehouden op eigen helft. In de 72e minuut was het Lourens van Rooijen die ondanks een vol strafschopgebied kon binnentrappen (1-1). Zeven minuten later bracht Cas van der Hoeven MVV 27 zelfs op voorsprong (2-1).

De thuisploeg liet de teugels weer wat vieren en dat kwam Lyra best uit. Met nog zes minuten te spelen trapte de razendsnelle Mark den Toom de verdiende gelijkmaker binnen (2-2).

Komende zaterdag wordt de competitie dus weer opgestart en bij VFC in Vlaardingen zal dan blijken of MVV 27 goed uit de gedwongen corona-onderbreking is gekomen.

De basisopstelling was: Sem Moerman, Harm Voogt, Yennick Berrevoets, Jaco Buynink, Bret Rhijnsburger, Cas van der Hoeven, Timo van Eijck, Michael Berrevoets, Lourens van Rooijen, Rick Zwaard en Dennis Louter.
Ook voor Luuk van Strijen, Jan de Baat en Dennis Kappert was voldoende speeltijd ingepland.