Inmiddels zijn we alweer aan dag 4 begonnen. Waar we vandaag bij onze zuiderburen langs gaan. Vandaag krijgen we tijdens de spellen met het Europese land België te maken. Zoals elke ochtend kregen we ook vandaag weer iemand op bezoek die met alle kinderen het volkslied mocht uitvoeren.

Na het bezoek zijn we begonnen aan het spel ‘Amai wat moet ik kiezen’, waarbij de kinderen konden kiezen uit 3 verschillende spellen. Softbal, levend Stratego en Koning Kubbs. Wat hebben alle kinderen aan deze spellen goed meegedaan. Zo zijn er bij Koning Kubbs flink wat houten palen omgegooid en bij het softballen nog best wat homeruns geslagen.

In de middag hebben we het ‘wegmoffelspel’ gespeeld. Hierbij hebben de groepjes een gebied uitgezet waar de andere teams, zonder getikt te worden, moesten proberen binnen te dringen. Zo moest je met je groepje proberen om zo snel mogelijk een kaartje zien te veroveren die bij hun hoorde. Waaronder een kaartje met mosselen, friet en wafels. Wat hebben ze hier een plezier gehad en wat zijn de kinderen op zulke momenten fanatiek. De een na de ander vloog een gebied binnen om hun kaartje te kunnen bemachtigen.

Na het avond eten van vandaag, was het tijd voor het volgende rode draadspel. Hiervoor is scheidsrechter Hans Zwaard naar Loon op Zand gekomen om een mooie quiz te verzorgen. Hierbij kon het winnende team wafels met poedersuiker winnen. Om dit te kunnen winnen hebben de kinderen hun kennis moeten delen over alle regels die er bij voetbal horen. Als laatste bij deze quiz waren er 4 filmpjes waarin een scheidsrechter een gele of een rode kaart gaf aan een speler. De kinderen moesten doormiddel van het laten zien van een gele of rode kaart raden wat de kleur was wat de scheidsrechter zou geven.

Door vele vermoeide kinderen hebben we ervoor gekozen om later in de avond met de C en D het lampenspel te spelen en de E en F mochten een film kijken of lekker naar bed, om zo naar de volgende dag toe te gaan die in het teken zal staan van Spanje.

Adios