Na een enerverende zaterdag met eerste leuke activiteiten in Loon op Zand, staat op de tweede dag van ons kamp weer een geweldige dag op ons te wachten. Het zonnetje laat zich veel zien en we moeten dus ook zorgen dat de jongens en meiden goed worden ingesmeerd met zonnebrand. Het thema van vandaag is Schotland! En de dag kan dan natuurlijk ook niet beginnen zonder een prachtige act van onze muzikant Luke, die de doedelzak feilloos weet te bespelen.

Na het ontbijt starten we met de sportdag! Hierbij spelen we spellen, zoals ‘Cel-tic hem erin’, waarbij de bal loepzuiver op doel geschoten moet worden en ‘Jack Arrow’: pijl en boogschieten. Na de sportdag en een heerlijke lunch, met schotse hamburgers, kunnen de kinderen eindelijk de hort op! We ontdekken Loon op Zand tijdens de Vossenjacht en gaan op zoek naar de Schots verklede vossen. Vossen, vanaf deze plek willen wij jullie ontzettend bedanken voor jullie komst!

Het zonnetje zorgt voor heerlijk weer, maar het is ook vrij warm daardoor. Na de vossenjacht zijn de kinderen redelijk uitgeput, maar toch wijken ze niet voor een geweldige pot voetbal tegen de leiders op het biljartlaken van Land van Kleef, wat ligt het veld er weer mooi bij! Tijdens de sportdag doppen de jongens en meiden hun eigen boontjes en schillen de aardappelen. Tijdens het avondeten plukken ze hier de vruchten van want er staan piepers en boontjes met een schotse kipburger op het menu. Na dit heerlijke maal spelen we tug of war. Bij dit spel gaat het erom welk groepje het sterkste is tijdens het touwtrekken! Wat een fanatisme en sportiviteit zit er in de groep! Het ene groepje verwerkt teleurstelling op teleurstelling, het andere groepje viert succes op succes. Fantastisch hoe we er mee omgaan en hoe de kinderen elkaar daarin helpen.

Na het touwtrekken lijkt de energie op bij de F en E. De gehele groep lost tussendoor nog wel even een ‘Escaperoom’-achtig raadsel op in de eetzaal. En na dit mysterie zoeken de E en F hun bedje op. Morgen staat er weer een drukke dag op het programma. De C en D spelen nog een spannend bosspel en zoeken ook daarna moe maar voldaan hun bed op. Wat een succesvolle Schotse dag. Morgen verandert Land van Kleef in een Franse enclave. Bonne nuit et à bientot!