Buon giorno!

Eindelijk, eindelijk, eindelijk was het weer zover. Na een jaar het kamphuis te hebben moeten overslaan mochten wij ons weer bewegen naar het mooie Brabant. Na vrijdag eerst de vrachtwagen te hebben ingeladen was het aftellen geblazen naar de volgende dag 14:00 uur.

Met een bussie vol met dolenthousiaste kinderen vertrokken wij richting Loon op Zand. Daar stond de leiding met enthousiasme te wachten om de kinderen weer vol energie een mooie week te bezorgen. Deze dag stond tevens ook in het teken van de huidige Europees kampioen voetbal: Italië! Na een kort praatje van het kader mochten de kinderen hun koffers gaan opzoeken een mooi plaatsje gaan opzoeken in één van de slaapzalen.

Nadat de kinderen hun koffer een plekje hadden gegeven en hun bed hadden opgemaakt (ja dat leest u goed dat kunnen ze dus zelf) was het tijd om naar het veld te gaan waar het kader van alles had klaar gezet om het groepsindeling spel van start te kunnen laten gaan. In het bos hingen kaartjes met van iedere kampganger zijn of haar naam met daar op ook nog een afbeelding van het land die zij deze 48e editie gaan vertegenwoordigen. Nadat iedereen zijn of haar leider had gevonden was het tijd om een groepsnaam te verzinnen, zoals: ‘De Kroatieve Kroten’ of ‘FC Bradwürst’. Ook essentieel is het inzetten van de jokers. Dat betekent dubbele punten op bepaalde spellen waarop is ingezet met de joker. Die uiteindelijk weer meetellen voor groep van de week.

De kinderen mochten na het bedenken van de groepsnaam en het inzetten van de jokers zich naar het veld begeven waar een heuse stormbaan klaar stond, waar een zo snel mogelijke tijd gehaald moest worden en ook werd er hooggehouden en vak geschoten.

18:00 uur was het tijd om met zijn allen aan tafel te gaan waar alle mondjes weer gevuld worden met de overheerlijke macaroni die het kookstel hadden bereid. Na het eten kwam nog even de paus binnen om de maaltijd te zegenen (enigzins aan de late kant maar ach je ziet niet elke dag de paus). Nadat de paus Loon op Zand had verlaten was het tijd om nog even te feesten in de eetzaal.

’s Avonds vervolgden wij het programma met ‘Di Levenbordi Di Ganzi’ waarbij de kids opzoek moesten naar nummers in het bos met daarop een vraag die zij weer bij de organisatie van het spel moesten indienen om vervolgens met de dobbelsteen te kunnen gooien om zo weer op zoek te kunnen gaan naar een nieuwe aangewezen vraag in het bos.

Na het rennen, vliegen en de nodige panna’s in de pannakooi, was het tijd om om te kleden en ons klaar te maken voor het eerste bosspel van deze editie. Het geluidenspel wat uiteraard in het teken stond van het land van de dag: Italië. De herrieschopers (in dit geval de leiders en kooksters) mochten een lekker ‘nat’ plekje in het bos zoeken. Hierop volgende een heuse lofzang met allerlei Italiaanse thema’s, van: Julius Caesar, Tjuuuuuuu tot aan uw heerlijke Italiaanse espresso en quattro formaggi pizza. Nu kon de jacht op de geluiden worden geopend. Zonder zaklamp en puur op het vertrouwen van elkaar trokken de kids het donkere bos in opzoek naar de geluiden. Een uur op de klok, 10 geluiden, kortste tijd wint.

Na het geluidenspel was het tijd voor de afsluiting van de dag en ja dan hebben we het alleen over de dag… Nog een laatste sapje voordat we de slaapzalen opzochten om ons klaar te maken voor het avondritueel. Tekencontrole, douchen, tandenpoetsen en slapen. Maar slapen vraagt u zich dan af? Ja dat vragen wij ons ook af en eigenlijk tijdens het typen van het dagverslag nog steeds. We laten de daadwerkelijke tijd van dit moment maar even achterwegen… 😉 Al met al zullen er zeker wel wat ‘minuten’ slaap worden gepakt. En nu weer opmaken voor de volgende dag! Wat in het thema staat van Schotland.

Ciao Ciao! And Madainn mhath!