Wat een bijzonder (voetbal) jaar hebben we achter de rug. Na een paar voetbalwedstrijden belandden we weer in een lockdown en was het seizoen klaar. In de loop van het seizoen heeft de A-selectie wel weer in kleine groepjes kunnen trainen maar het was alles behalve prettig.

Nu er langzamerhand weer steeds meer mogelijk wordt, wilden wij ons weer gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Helaas werden we verrast met de mededeling dat een groep van ongeveer 15 spelers de MVV-selectie wilden verlaten om verder te gaan voetballen in een vriendenteam. Uiteraard is dat hun goed recht, alleen moest er wel even geschakeld worden om te kijken hoe dit op te lossen. Gevolg is dat we geen 3e selectie elftal meer hebben. Dit gaat opgelost worden door een Onder-21-team op te richten en doordeweeks wat voetbalwedstrijden te gaan spelen om de jeugdige spelers wel goed op te kunnen leiden.

Inmiddels kunnen we melden dat we weer een mooie selectie (en staf) hebben voor het nieuwe seizoen. We hebben twee nieuwkomers vanuit andere verenigingen namelijk: Angelo Bonnet (Excelsior Maassluis) en Stef van velden (VFC). Ook vanuit onder de 19 kunnen we weer een aantal jongens aan de selectie toevoegen namelijk: Cor Verboon, Daan Kroes, Jay Degens, Jimmy van der Hoeven, Kane de Graaf, Niels Scheffers, Sem Moerman en Tim Rijthoven.

Inmiddels is er al volop getraind en zijn er onderlinge wedstrijden gespeeld om weer een beetje conditie op te bouwen en wedstrijdritme op te doen. Helaas was publiek nog niet welkom.  Met al deze gebeurtenissen en nieuwelingen is naast het trainen, ook belangrijk om elkaar beter te leren kennen en te werken aan teambuilding. Ook dat hebben we gedaan.

We zijn een aantal weken geleden begonnen met een hockeyclinic. Deze was georganiseerd door Lisa (onze verzorgster). Zij had een paar hockeyvriendinnen opgetrommeld en het was fantastisch geregeld. De normaal zo behendige gasten hadden toch wat moeite om de bal onder controle te houden. Het bleef tot de late uurtjes gezellig bij Evergreen en de penningmeester van deze club krijgt die lach niet meer van zijn gezicht.

Twee weken geleden zijn we met z’n allen naar Rhoon geweest om daar 18 holes te voetgolven. Het was prachtig weer en met een hele club maakte we daar de banen onveilig. Ook hier leek het allemaal vrij simpel, maar het is best lastig om over 60 meter de bal er in te schieten. Er werd veel gelachen, zeker toen Hans Zwaard achter zijn bal aanrende en struikelde en van de berg afrolde. Dat was geen hole in one 😉. De penningmeester van de golfclub had waarschijnlijk niet gesproken met de penningmeester van Evergreen, want hier waren we niet welkom op het terras. Uiteraard zijn we daarna direct naar MVV terug gegaan.

Afgelopen zaterdag hadden we eigenlijk een dag vrij, maar daar dacht Yennick anders over. Hij had geregeld dat we terecht konden MTC -Bequick in Maassluis voor een onderling tennistoernooi. Met bijna 30 man werd er fanatiek getennist in wisselende duo’s. Er is veel gelachen en daar gaat het om. Ook zorgde Yennick ervoor dat we een drankje konden drinken na al deze inspanningen. Top geregeld Yen!

Tsja…. en daarna gingen we terug naar de club om gezellig daar af te sluiten maar daar werd weer eens duidelijk wat voor gave club we hebben. Het ging helemaal los! Wat een fantastisch feest was dit. Naast de drankjes werden we ook verrast door Riet, Geer, Marian, Jan, Iris en Dick met heerlijke broodjes hamburger en Saté. Fantastisch geregeld allemaal!

Voor nu staat op zaterdag 3 juli nog een wedstrijd op het programma voor MVV 1 en 2  in en tegen Naaldwijk (als de RIVM maatregelen het toelaten, maar het ziet er positief uit). Op dat moment kunnen zien waar we staan na toch wel een jaar stil gestaan te hebben. We zijn benieuwd. Wij hebben er in ieder geval enorm veel zin in en laten we hopen op een mooi nieuw voetbalseizoen waar we jullie steun goed kunnen gebruiken.