Afgelopen dinsdag is trouw supporter van MVV ’27 Hans van Mil geopereerd en is een heupprothese bij hem geplaatst. De oude heup was versleten door het veelvoudige gebruik hiervan. Zo besteedt Hans -naast het op de voet volgen van MVV ’27 en het voetbal van zijn kinderen en kleinkinderen in het bijzonder- zijn tijd doorgaans in de polder. Namens de weidevogelvereniging jaagt hij op kievits- en grutto-eieren. Zo af en toe zit hij ook achter de eieren van tureluurs aan, al genieten eerstgenoemden zijn voorkeur. Dit jaar zien we de hinde van de Gaag helaas niet door de polder dartelen, vanwege zijn blessure natuurlijk.

Zelf heeft Hans ook jaren bij MVV ’27 gevoetbald. Vooral in het derde elftal liet Hans zien over een bijzonder scherp spelinzicht te beschikken. Het was volgens Hans in de tijd dat het derde nog het hoogste team van MVV ’27 was. Hiermee de vraag van zijn zonen beantwoord waarom hij zelf nooit in het vlaggenschip speelde. Na zijn actieve carrière volgden vele vrijwilligersklussen, zoals het beheer van de kantine met zijn vrouw Loes, de materiaalcommissie en als lid van de supportersvereniging droeg hij onder andere mede bij, aan de totstandkoming van de tribune bij veld 1. Ook heeft Hans nog enkele jaren zijn uitstekende voetbal know-how weten over te brengen op de jeugd. Met als hoogtepunt een knappe 6e plaats met MVV ’27 4 als assistent van Leo Jansen.

Met de nieuwe heup hoopt Hans komend seizoen, als alles weer bij het oude is, De Commandeur weer op te paraderen. Zelf heeft hij er het volste vertrouwen in, want gevraagd hiernaar zegt Hans: “Heup doet leven”. Namens heel MVV ’27 een spoedig herstel gewenst en heupelijk tot gauw op ons sportpark.