“We zijn op weg naar betere tijden: een stapsgewijze opening van o.a. de sport”. Dat waren enkele belangrijke woorden van Premier Mark Rutte afgelopen dinsdagavond tijdens de persconferentie. Onze hashtag op social media #hetkomtterug lijkt op deze manier ook daadwerkelijk vorm te krijgen. Het kabinet heeft in de persconferentie een aantal versoepelingen aangekondigd in de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De versoepeling met betrekking tot sport houdt in dat vanaf woensdag 3 maart spelers tot en met 26 jaar weer samen buiten mogen sporten, zonder de inachtneming van 1,5 meter afstand. De verdere reeds bestaande maatregelen omtrent sport blijven in ieder geval tot en met 15 maart staan. Ook de avondklok blijft gelden en daarom zullen we veranderingen aan moeten brengen in het trainingsschema.

Het bestuur van MVV ’27 heeft nieuwe richtlijnen opgesteld, zodat we op een veilige manier kunnen sporten met alle jeugd en de jongvolwassenen tot en met 26 jaar. Daarnaast willen we ook graag weer de ruimte bieden aan onze leden van 27 jaar en ouder om in groepen van maximaal twee personen ook te kunnen trainen. Komend weekend publiceren wij het nieuwe, aangepaste trainingsschema, waarbij we voorlopig nog rekening moeten houden met de avondklok. Je traint alleen op de tijden dat jouw team benoemd staat op het trainingsschema. Onderlinge wedstrijden tussen seniorenteams zijn NIET mogelijk. Er wordt alleen met het eigen team getraind.

Vanaf woensdag 3 maart zal het nieuwe trainingsschema gelden. Dit nieuwe schema zal komend weekend op de website worden gepubliceerd. Alle normale trainingen van de teams worden dan hervat met inachtneming van de leeftijdsgrens van maximaal 26 jaar. Voor spelers van 27 jaar en ouder geldt dat zij in groepen van maximaal twee personen mogen trainen, met inachtneming van de 1,5-meterregel. De personen moeten altijd dezelfde duo’s vormen. Er mag gedurende de training niet gewijzigd worden van duo.

Het bestuur spreekt iedereen aan op hun verantwoordelijkheden. De complexiteit omtrent de handhaving van de richtlijnen zorgt ervoor dat het bestuur van MVV ’27 geen zorg kan dragen voor continue handhaving. De verantwoordelijkheid hierover ligt dan ook bij de trainers, leiders en spelers zelf. Wij verwachten dat een ieder zich houdt aan de geldende maatregelen.

COVID-19-protocol MVV ’27 maart-2021