Na 3 wedstrijden voor de beker die met elke keer een ander elftal (logisch in de voorbereiding) alle 3 werden verloren begonnen we aan de competitie tegen een voor het 2e een onbekende tegenstander en wel onze buurman Schipluiden, dus kan je praten over een soort derby en vaak zijn het dit soort wedstrijden die in het teken staan van strijd en vechtlust, nu dat was in deze pot niet echt aan de orde of het moet Aadje zijn die even dacht dat die in een boksring stond in plaats van op een voetbalveld.

De wedstrijd begon gelijk met een overwicht voor MVV 27 en dat resulteerde al snel in kleine kansjes maar ook in een hele grote want in minuut 4 was het Bouke die uit een voorzet de lat raakte na een kopbal, we lieten Schipluiden daarna een beetje in hun spel komen toen we wat gas terugnamen maar onze verdediging stond goed en was er een slippertje dan liet Bart zien dat hij gewoon goed kan keepen, toch was het spel van ons gewoon beter maar tot grote kansen kwam het niet al moet worden gezegd dat we na goed werk van Luuk een 300 % pingel verdiende maar de scheids zag van grote afstand er niets in. 2 Minuten later was het wel raak na goed doorzetten van Loyd kwam de bal voor het doel en een na een beetje flipperkast voetbal was het Lourens die met zijn chocolade been de bal achter de nog jonge keeper wist te krijgen dus 0 – 1 en dat was dik verdiend.

De rest van de eerste helft was een beetje plichtmatig, wij vonden het wel best en onze tegenstander was niet bij machte om ons pijn te doen, de laatste 5 minuten was het van onze kant tikkie breed en tikkie terug om onze tegenstander uit de tent te lokken maar zij bleven gegroepeerd op hun eigen helft staan dus gebeurde er eigenlijk niets en zo gingen we met een 0 – 1 stand naar de warme thee.

De tweede helft begon eigenlijk net zo. Wij afwachtend en Schipluiden machteloos in de aanval op 1 keer na maar daar was Bart die alert reageerde, na een kwartiertje ging Schipluiden achterin een op een spelen om toch wat druk te kunnen zetten op onze achterhoede maar zoals gezegd we stonden goed in de organisatie dus veel hielp het ze niet, wel kregen wij daardoor meer ruimte en het slotoffensief begon bij een mooi schot van de ingevallen Michael dat op de lat terecht kwam, even later kwam Ronald goed door op rechts en de bal kwam bij Michael die goed overzicht hield en de bal op een presenteer- blaadje gaf aan Loyd die droog de 0 – 2 aantekende. We kregen daarna nog wel mogelijkheden maar we moesten wachten tot de keeper net kon redden, maar ver uit zijn doel was, de bal kwam bij Jordi een meter of 40 van het doel hij aarzelde niet en knalde de bal op de goal, de keeper deed zijn uiterste best om de bal nog in te halen maar dat lukte hem niet dus 0 – 3. 1 Minuut later liet Michael zijn klasse zien om de 0 – 4 aan te tekenen en even later floot de scheids (ik heb me voorgenomen niets over de goede man te zeggen) voor het einde.

Een bekend gezegde is “een zwaluw maakt nog geen zomer“ maar lekker is het wel om zo de competitie te beginnen, dit is trouwens de eerste wedstrijd die onze nieuwe coach wint en dat mag ook wel gezegd worden. Aanstaande zaterdag tegen HVC 10 een oude bekende van het vorige seizoen, ik ben benieuwd maar deze zit in de tas klasse mannen.

Opstelling: Bart de Broeder, Ronald Arkesteijn, Luuk Halve, Mike v Uffelen (Bram Scheffers) Brett Rijnsburger, Jan de Baat (Sjors Vreugdenhil) Jordi Lems, Bouke Schippers (Dennis Terlouw) Jorrit Fortuin (Michael Berrevoets) Lourens van Rooijen (Aad Srinarasit) Loyd Rijnsburger.