Wat een goed gesprek van de kant van MVV 27 midweeks kan opleveren, was te zien bij de koploper van het afgebroken vorige seizoen KMD. Afgelopen dinsdag moest er duidelijk even goed nagebabbeld worden naar aanleiding van de bekerflop tegen Cabauw ’n week eerder. In Wateringen stond er nu een geladen team op het veld. Een goede concentratie en een prima strijdlust waren de factoren die mannen van trainer Marcel van Wieren lieten zien.

De eerste minuten waren al veelbelovend. Boyd Rijnenberg werd foutief afgestopt en Dennis Louter zette zich achter de vrije trap. De bal draaide naar de verre hoek waar KMD-doelman Odens van der Zwan de bal net tot corner kon tikken. Na die hoekschop ontstond er een flipperkastsituatie waarbij de doelwachter nogmaals moest optreden.
In het vervolg waren de partijen zeer aan elkaar gewaagd en ontstond er een aantrekkelijk partijtje in een hoog tempo. Kansen waren echter schaars, want de thuisploeg kon pas in de 26e minuut de eerste mogelijkheid noteren. Mitch van de Wetering bracht Bradley Meijer in stelling, maar die zag zijn schot voorlangs gaan.
Bij MVV 27 kampte men met het feit dat van de rechterkant op zich wel aardige voorzetten kwamen, maar een linkerspits ontbrak dan ter plaatse om er iets mee te doen. Met nog tien minuten te gaan voor het rustsignaal van de goedlachse arbiter Ed Pieterman gaf Luuk van Strijen breed aan Timo van Eijck die zijn schot ’n metertje te ver buiten de paal zal suizen. Met een blanco stand kon MVV 27 vooralsnog tevreden aan de thee.

Foto: Ron Heinen Fotografie

Na de wisseling van helften veranderde er niet veel aan de strijdwijze. Met gaf elkaar niet veel ruimte om rustig te handelen.
Dennis Louter gaf de bal mee aan Luuk van Strijen die uithaalde, Odens van der Zwan redde, een KMD-verdediger raakte mogelijk de bal met de hand, MVV 27 schreeuwde moord en brand, maar de bal ging niet op de stip.

MVV 27 werd bij vlagen teruggedrongen en keeper Jari Boon kreeg meer te doen dan hem lief was. Eerst was het Arend Balijon die een vuurpijl losliet en vervolgens ook nog Bradley Meijer. Er gebeurde dus genoeg, KMD werd sterker, maar treffers bleven nog altijd uit.
Bij een verre bal van de Wateringers rekende Yennick Berrevoets op zijn eigen doelman, maar Sam Haghighat kon deze oppikken en de Maaslandse sluitpost bleek de reddende engel.
In die periode zorgde MVV 27 wel de nodige keren voor paniek in de KMD-defensie, maar daar bleef het bij.

Foto: Ron Heinen Fotografie

Het leek voor de Maaslanders uit te draaien op een prima acceptabele 0-0 eindstand, maar dat gebeurde helaas niet. Dylan Arbouw ontving de bal met zo’n vijf meter over de middenlijn en schoot van grote afstand over de verraste MVV 27-doelman. Een prachtige treffer, maar een domper voor de Maaslanders.
MVV 27 zocht wanhopig naar de gelijkmaker, maar verder dan een schot van Dennis Louter kwam men niet.

De ouverture van het nieuwe seizoen eindigde dus enigszins in mineur, hoewel men aan MVV 27-zijde niet lang hoeft te treuren. Met de getoonde instelling moet het mogelijk zijn om goed mee te doen in deze poule. Voor vandaag kan gezegd worden: een groot compliment aan de technische leiding en de spelers.

Opstelling: Jari Boon, Harm Voogt, Yennick Berrevoets (Fred van Maaswaal), Cas van der Hoeven (Finn Verpaalen), Jaco Buijnink, Leon van Kersbergen, Timo van Eijck, Luuk van Strijen, Boyd Rijnenberg, Ariën Oprel (Lourens van Rooijen) en Dennis Louter.