De afgelopen weken zijn we enigszins gewend geraakt aan de Covid-19 protocollen bij MVV ’27. Veel vrijwilligers zetten zich in, zodat deze regels zo goed mogelijk worden nageleefd. Zeker nu het met de besmettingscijfers weer de verkeerde kant op lijkt te gaan, is het belangrijk dat iedereen zich beseft hoe belangrijk het is om ons aan de geldende regels te houden.

Daarom willen we nogmaals benadrukken dat de 1,5 meter-regel nog steeds van kracht blijft. De enige uitzondering op deze regel zijn de sporters tijdens een wedstrijd of training. Maar is de wedstrijd afgelopen en wil je nog op de foto met jouw team na een geweldige overwinning? Let op: 1,5 meter, ook als je nog op het veld staat. Maak dus geen teamfoto’s! Na het laatste fluitsignaal houd je als speler ook weer 1,5 meter afstand. Ook buiten de lijnen, als je wissel staat: Houd 1,5 meter afstand. Ook langs het veld voor het publiek geldt: Houd 1,5 meter afstand. We begrijpen dat dit vaak lastig te realiseren is, maar in het belang van de gezondheid, vragen we eenieder deze regel toch na te leven.

Bij MVV ’27 zijn we buiten. Je komt niet onnodig naar binnen. De komende week werken we daarom aan nog meer terrasruimte, zodat ook langs veld 1 meer zitplaatsen zijn. Is het terras vol en zijn de zitplaatsen bezet? Helaas, dan is er geen plek.

De cijfers laten helaas zien dat het met de ontwikkeling van het virus in onze regio weer de verkeerde kant op gaat. Dit is voor onze volksgezondheid slecht nieuws. Ook voor de vereniging is het erg spannend. We willen niet weer het zwarte scenario van volledige sluiting uit de kast halen. Daarom moeten we er met elkaar voor zorgen dat we het virus onder controle houden. De afgelopen weken hebben we gezien dat iedereen volop zijn / haar best doet om de protocollen na te leven. Iedereen pakt zijn / haar verantwoordelijkheid om thuis te blijven wanneer hij / zij verschijnselen heeft. Heel fijn! Zo helpen we elkaar. We moeten ook constateren dat het ook eens niet goed gaat. En daar moeten we scherp op blijven. Wij verwachten dat een ieder zijn / haar verantwoordelijkheid neemt. Spreek elkaar daarom aan op gedrag. Want alleen samen krijgen we corona onder controle! Wil je als vrijwilliger ook hieraan bijdragen? Laat het ons alsjeblieft weten, of pak direct de handschoen op door bijvoorbeeld eens achter de bar te gaan staan. We moeten dit namelijk samen doen.

Speel je een uitwedstrijd: verzamel op de parkeerplaats en check vóór vertrek welke protocollen gelden bij de tegenstander. En doe een mondkapje op in de auto, wanneer je met meerdere huishoudens in één auto zit.

Is er een coronageval? Breng het bestuur op de hoogte door te bellen/appen.

Namens het Bestuur van MVV ’27,

Pieter van Rijs

06 54916434