In het bekerduel tegen vierdeklasser Cabauw had MVV 27 nog één punt nodig om zich voor de zesde achtereenvolgende keer als poulewinnaar te laten kronen, maar dat feest ging mooi niet door.

Na een goed kwartier leken de Maaslanders de klus weliswaar eenvoudig te gaan klaren, hadden op dat moment een 2-0 voorsprong, maar vervolgens liet men defensief zoveel steken vallen dat Cabauw eenvoudig langszij kon komen en het duel uiteindelijk winnend kon afsluiten.

Het begon zo mooi. In de 8e minuut zette Dennis Louter zelf de aanval op, kreeg de bal even later weer terug van Finn Verpaalen en schoot hard binnen (1-0).
Zeven minuten later imiteerde de weer veelvuldig opkomende Harm Voogt deze actie en bracht de 2-0 op het bord.
Het leek een gemakkelijke middag te worden voor MVV 27 en de teugels werden ogenschijnlijk ietwat gevierd. De slordigheden leken het over te nemen van de nauwkeurigheid, discipline en inzet. Doelman Bart de broeder kreeg de meest ongelukkige en soms te harde terugspeelballen te verwerken.

Na balverlies op het middenveld en zwak ingrijpen in de defensie kon Cabauwer Hugo Mudde vanaf de rechterflank in de 23e minuut scherp voorgeven en daar stond Nik Jongbloed bij de verre paal klaar om af te straffen (2-1).

Met bijna ’n half uur speeltijd achter de rug gaf Harm Voogt de bal mee aan Rick Zwaard die op zijn beurt Boyd Rijnenberg in stelling bracht (3-1). Dat bleek een hele korte opleving, want zestig seconden later stond de marge weer op één. Weer weifelend ingrijpen gaf Nik Jongbloed de gelegenheid met een fraaie lob te scoren (3-2).

Het zelfvertrouwen in het Maaslandse team werd er niet bepaald beter op. Passes over korte afstand leken een te lastige opgave en men kwam regelmatig een stapje te laat.
In de 39e minuut bracht Ruud van Lint de gelijkmaker (3-3) op het bord en weer drie minuten later zette Friso Nagel Cabauw zelfs op voorsprong na voorbereidend werk van Hugo Mudde (3-4). 

De schade bij de onderbreking bleef nog tot deze stand beperkt doordat Ruud van Lint ook nog hard voorlangs knalde en Bart de Broeder alert was bij een kopbal van Friso Nagel. 
Er zal in de kleedkamer zeker een stevig gesprek gevolgd hebben en het spel van de gastheren werd wel iets beter. Finn Verpaalen kreeg binnen ’n minuut de mogelijkheid om hard uit te halen, maar Cabauw-doelman Jeroen van Kats keerde ten koste van een hoekschop. Ook Timo van Eijck, deze zomer over gekomen van Excelsior Maassluis, zag zijn poging stranden door optreden van de keeper. Het werd eentonig, maar ook Dennis Louter vond de sluitpost op zijn pad. 

Terwijl de gelijkmaker toch op de loer lag was het Cabauw dat in de 55e minuut op 3-5 kwam. Vanaf de rechterzijde werd de volkomen vrij gelaten Hugo Mudde aangespeeld die beheerst binnentrapte.
Het dichtst bij een MVV 27-treffer in het vervolg was nog Rick Zwaard die een als voorzet bedoelde bal de bovenkant van de lat zag raken. 
Daar bleef het dan bij. De uitstekend leidende Delftse arbiter Guus Heemskerk kon in het sportieve duel de kaarten moeiteloos op zak houden.

Na afloop waren vele Maaslandse supporters verbaasd en teleurgesteld, maar misschien kunt je van zo’n partij meer leren dan van een perfect game. Ach, je moet je ergens aan vasthouden. Aan de technische leiding de best wel lastige klus om komende week de juiste poppetjes op de juiste plaats te zetten. Dan neem de competitie een aanvang en wordt een bezoek gebracht aan KMD in Wateringen.

De opstelling: Bart den Broeder, Harm Voogt, Cas van der Hoeven (Yennick Berrevoets), Fred van Maaswaal (Mike van Uffelen), Jaco Buijnink, Timo van Eijck (Luuk van Strijen), Leon van Kersbergen, Finn Verpaalen (Sem Maaswinkel), Boyd Rijnenberg, Rick Zwaard en Dennis Louter.