In vergelijking met ’n week eerder moest MVV 27 tegen FC Perkouw in haar tweede bekerduel flink aan de bak om de uiteindelijke winst (2-1) binnen te slepen. Kon men in het duel bij MMO nog enigszins rustig aan doen, daar was tegen de derdeklasser uit Berkenwoude geen sprake van. In een nagenoeg gelijk opgaand duel wedstrijd moesten de Maaslanders in de tweede helft zelfs alle zeilen bijzetten om FC Perkouw weg te houden van het eigen doel.

Voorafgaande aan het duel was er op het goed bezette Sportpark De Commandeur een indrukwekkende minuut stilte voor de afgelopen zaterdag overleden oer-supporter Koos Louter. Het gehele gezin was aanwezig bij de hulde aan de man die in het verleden zijn drie zoons in het eerste elftal zag spelen en de laatste jaren eveneens zijn kleinzoon Dennis. Duidelijk een kippenvelmomentje!

Vanaf het eerste fluitsignaal hanteerden beide ploegen een aanvallend ingestelde werkwijze in een hoog tempo.

Voor MVV 27 had dat al vrij snel succes. Rick Zwaard werd in de spits aangespeeld, kreeg de bal in de kluts mee en scoorde in de 11e minuut via de handen van doelman Albert Vente (1-0).

Het aantrekkelijke potje bleef gelijk op gaan, hoewel beide partijen verrassend weinig kansen creëerden. De eerste kans voor FC Perkouw was ook al direct raak. Een voorzet vanaf de linkerzijde werd nog knap onderschept door MVV 27-doelman Jari Boon, maar hij liet vervolgens de bal los, verspeelde deze aan Julian van Lith die zijn maatje Wouter Bonke bereikte en diens lob in de 23e minuut betekende de 1-1.

Het zou tot aan de rust de enige mogelijkheid van de bezoekers blijven, dus hun rendement was zeer hoog te noemen.

Aan de andere kant slalomde Boyd Rijnenberg door de FC Perkouw-defensie, maar Albert Vente lag in de weg. Dennis Louter werd even later aangespeeld door Luuk van Strijen en zag zijn schot net buiten de verste paal de doellijn passeren.

Na de onderbreking gingen de ploegen op dezelfde wijze verder en zochten duidelijk naar een beter resultaat dan een puntendeling. En ook nu was er al weer rap een juichmoment voor de thuisclub. Jaco Buijnink gaf vanaf de linkerzijde een crosspass op Rick Zwaard die vervolgens breed lag op Luuk van Strijen. Zijn fraaie uithaal in de 56e minuut bracht de 2-1 op het bord.

Het betekende ook nagenoeg de ommekeer in het duel. FC Perkouw pakte het overwicht en MVV 27 had het bij vlagen lastig. De bezoekers drongen sterk aan en de rust was soms ver te zoeken in de Maaslandse defensie. Invaller Jarno Butter mocht tweemaal in kansrijke positie uithalen, maar trof geen doel.
Het eindsignaal van de prima fluitende Johan van der Wel klonk dan ook als een bevrijding.
Geel aan Maaslandse kant was er voor Yennick Berrevoets en Jeroen Arkesteijn.

Het duel tussen Cabauw en MMO eindigde in een 2-2 deling. Met twee winstpartijen staat MVV 27 nu alleen aan kop in de poule en zal het a.s. zaterdag het werk thuis af moeten maken tegen Cabauw om nog wat verder te mogen bekeren.

De opstelling: Jari Boon, Ronald Arkesteijn, Yennick Berrevoets (Cas van der Hoeven), Fred van Maaswaal, Jaco Buijnink, Timo van Eijck (Luuk Halve), Luuk van Strijen, Sem Maaswinkel (Leon van Kersbergen), Rick Zwaard, Boyd Rijnenberg (Ariën Oprel) en Dennis Louter.