Vvsb Vr1 – MVV’27 VR1                                              Eindstand 1-7

Voetbalreisje van een uur is het waard!!!!

2e Bekerwedstrijd, effe Noordijkerhout, uurtje toeren en dan ook nog eens om 14.20 uur. De hele zaterdag stond in het teken van Vvsb. Een hele jonge ploeg die een aardig balletje konden trappen, maar die niet tegen de combinaties konden die jullie op de mat legden. Vooraf al gebeld met de vereniging met de vraag of er een kleedkamer zou zijn voor ons, want na een uur in de wagen is het toch wel lekker als je een kleedkamer hebt. Helaas geen mogelijkheid, maar als het zou regenen dan zouden ze wel een mogelijkheid aanbieden om even om te kleden, want met drie doorweekte dames in je auto wordt je niet vrolijk. Gelukkig was het heerlijk voetbal weer en konden mijn dames zich ongegeneerd omkleden op een veldje. Heel armoedig was dat wel weer in deze tijd dat er dan geen tent of zoiets staat, zeker voor een dameselftal. Maar goed niet getreurd, mijn dames zijn niet snel van hun stuk gebracht.

We begonnen vanaf het fluitsignaal direct met de druk naar voren en dat resulteerde meteen voor het 1e doelpunt en de druk was eraf. Nu konden we gaan tikken en snel de 2-0 maken. Al thans dat was de bedoeling. We vonden elkaar best goed, maar voor de goal ging het toch steeds weer niet goed. We waren zeker conditioneel in het voordeel, want het wisselen ging onverminderd door bij hun en wij konden alles makkelijk dichtlopen. Dan een mooie aanval en Charel gaat de 16 in en wordt neergelegd, strafschop. De vloek is dan, dat je hem niet zelf moet nemen, maar ja, toch achter de bal gaan staan en de keepster tikt hem via de paal eruit. Scheids fluit, we liepen te snel in en hij mocht over. Zelfverzekerd er weer achter en deze ging er direct in. De vlam sloeg hierdoor in de pan en de scheids floot even af om hun te laten afkoelen. Na 10 minuten gingen we weer verder en het bleef zo tot 10 minuten voor de rust. Ze schoten een balletje van afstand en door de wind belandde de bal tussen de vingertoppen en de lat in het net, 1-2 en rust.

2e Helft even de speelsters laten staan en proberen ze kapot te spelen, zowel conditioneel als in de combinaties. Zo gezegd, zo gedaan. Weer direct er op en het was met mooie aanvalletjes in een zucht en een scheet 1-5. We bleven heerlijk combineren en doordat de tegenstander het niet meer conditioneel kon opbrengen en wij toch wel lekker bleven combineren kregen we de bal toch nog 2 keer heerlijk in het netje. Het was heerlijk om te zien dat jullie de bal er steeds lekker uit haalden en hem via de andere kant weer konden opbouwen. We trainen er al een tijdje op en het is dan leuk om te zien dat jullie het willen uitvoeren. Afijn de eindstand bleef op 1-7 steken en we konden ons weer omkleden op een stukje veld, waarbij het seniorenteam na ons de middag van hun leven hadden, maar wat een armoe zeg.

 Moraal van deze week: Een terugreis van een uur is altijd fijn als je ruim gewonnen hebt en als je niet kan douchen is het prettig als je wel deo bij je hebt. Het rook heerlijk in de auto!!!!

Fijn weekend, tot maandag.

Josephine.