Afgelopen zaterdag 29 augustus was de eerste echte voetbalzaterdag met een druk programma. Dit was dus ook een mooie dag om te testen met ons nieuw geldende MVV ‘27 Covid-19 Protocol. Voor iedereen zijn de regels en richtlijnen natuurlijk nieuw en daarom moeten we er ook nog even aan wennen. Het is wel belangrijk dat wij ons allemaal aan de geldende richtlijnen houden. Houd dus afstand, ook op het terras! Ook als je net een wedstrijd samen hebt gespeeld, moet je eenmaal buiten het veld gewoon weer 1,5 meter afstand houden.

Voor de komende zaterdagen:
Speel je uit? Check vóór vertrek of er kleedkamers beschikbaar zijn voor uitspelende clubs en kijk op de website welke protocollen er gelden bij de vereniging waar je op bezoek gaat. Verzamelen bij MVV ’27 is natuurlijk niet per se noodzakelijk. Dus kunnen jullie rechtstreeks naar de andere vereniging: doe dat dan vooral. Verzamel je toch bij MVV ’27? Doe dat dan op de parkeerplaats. Volg het advies van de Rijksoverheid op en draag een mondkapje als je met mensen uit meerdere huishoudens in één auto zit.

Speel je thuis? Verzamel op de parkeerplaats of in de tribune, maar niet in de kantine in verband met het beperkte aantal zitplaatsen. Eventueel omkleden voor jeugdteams ook graag buiten: parkeerplaats, tribune of natuurlijk gewoon op het veld. Niet in de kantine of in de kleedkamers.

Nogmaals de regels in de kantine: registreren bij binnenkomst, er zijn alleen zitplaatsen, géén bestellingen aan de bar, je wordt bediend aan tafel. Wil je snel een koffie, AA, broodje, frisje halen? Doe dat dan buiten aan de afhaalbar, achter de tribune.

Terugkomst vakantie
Neem verantwoordelijkheid wanneer je uit oranje-gebied komt of verschijnselen hebt van het virus door thuis te blijven. Er geldt nog steeds een strikt advies om 10 dagen in thuisquarantaine te blijven. Wij nemen dit als vereniging over en verwachten daarom dat iedereen uit oranje-gebied 10 dagen in thuisquarantaine blijft. Je bent in die periode dus niet welkom bij MVV ‘27.

Op dit moment geldt dat twee wedstrijden van een MVV ’27-team zijn afgelast, omdat er een besmetting is van een terugkerende vakantieganger. Deze persoon is niet bij MVV ’27 geweest, maar mogelijk wel in aanraking gekomen met meer teamgenoten. Ook zij zijn daarna niet bij MVV ’27 geweest. De wedstrijden zijn afgelast en ze zullen in thuisquarantaine verblijven. Wanneer uitsluitsel komt van de GGD dat zij allemaal weer kunnen voetballen, zal hervatting van trainingen en wedstrijden van dit team kunnen plaatsvinden.

Deze casus toont aan dat het van groot belang is dat een ieder zijn/haar verantwoordelijkheid neemt. We zijn nu begonnen aan een nieuw voetbalseizoen. En hopelijk kunnen we dit gehele seizoen allemaal actief blijven! Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Bestuur MVV ‘27