Op het derde achtereenvolgende jaar van het Club van Honsel-toernooi bij Honselersdijk hebben MVV 27 1 en 2 met zeges op Naaldwijk 1 en 2, respectievelijk 2-0 en 6-0, uitstekende stappen gezet naar weer een hoge eindklassering. Met de deelname van ook de twee andere gebruikelijke ploegen, thuisclub Honselersdijk en Verburch, won MVV 27 twee jaar geleden de eerste editie en werd het verleden jaar tweede.

MVV 27 2 beleefde met die grote zege een voortvarende start van het voetbal seizoen door treffers van Lars Kloet 2x, Dik Groenewegen 2x, Roan Dechering en Lloyd Rhijnsburger.

Het eerste elftal van de Maaslanders van kersverse hoofdtrainer Marcel van Wieren had wat meer moeite om de overwinning naar zich toe te trekken. De eerste helft werd gekenmerkt door het missen van de grootst mogelijke kansen door beide partijen die qua sterkte niet veel voor elkaar onder deden. Alleen Dennis Louter wist na ruim ’n half uur het net te vinden (1-0).

Na de rust werd het een ander verhaal. Met zo’n tien verse krachten op het veld gaf MVV 27 nauwelijks ’n kans weg en kon het zelf naar hartenlust aanvallen. Dat het bij slechts één treffer bleef, gescoord door Lourens van Rooijen, is nu nog even bijzaak. Daar is de oefenperiode voor.

Komende zaterdag wacht de dubbelslag tegen Verburch, waarbij het tweede elftal aftrapt om 11.30 uur en het keurkorps om 14.30 uur.