Het tweede én het derde elftal hebben de zo gewenste promotie naar respectievelijk de reserve 1e en 2e klasse gemaakt. Beide teams stonden bovenaan de ranglijst, toen de competitie vanwege het coronavirus werd afgebroken. De KNVB heeft nu besloten beide teams toch te laten promoveren.

MVV ’27 2 was in een zwaar gevecht met HVC’10 om het kampioenschap. Beide teams ontliepen elkaar niet (speelden twee keer gelijk tegen elkaar), maar MVV ’27 stond wel bovenaan toen de competitie werd afgebroken door het coronavirus. Het doel, voorafgaand aan dit seizoen was om binnen één jaar terug te promoveren naar de 1e klasse. Dit doel was dichtbij, maar leek dus in rook op te gaan. Maar de  KNVB heeft beide teams toch alsnog doorgeschoven naar de reserve  1e klasse zo bleek afgelopen vrijdag toen de nieuwe poule-indelingen bekend werden gemaakt. MVV ’27 2 komt in een aantrekkelijke poule terecht met onder meer wedstrijden tegen Westlandse clubs zoals SC Monster,  Westlandia, Verburch en Honselersdijk, maar ook FC Lisse en Valken’68 en niet te vergeten Schipluiden.

Ook het derde elftal is gepromoveerd en hiermee hebben zij ook de doelstelling gerealiseerd die aan het begin van het seizoen is gesteld. Een prima prestatie! Ook MVV ’27 3 stond ook bovenaan de ranglijst en de kans was dan ook groot dat zij zouden promoveren. Het derde elftal komt volgend jaar uit in dezelfde klasse als waarin het Tweede afgelopen jaar heeft gespeeld. En zeer sterke poule met veel 2e elftallen zoals VVOR, CWO, Alexandria”66 en Ketel Spaland, maar ook de oude club van trainer Fred Rijnenberg: IJVV de Zwervers.

Beide teams, die maar één keer hebben verloren dit seizoen, spelen volgend seizoen dus tegen sterke tegenstanders. “Hier worden de spelers en club sportief echt beter van en de aansluiting naar het niveau van het eerste elftal wordt beter. Daarnaast hebben beide elftallen er hard voor getraind (trainingsopkomst 95%) waarvoor zij nu toch beloond worden” aldus de beide trainers Marcel en Hakan.

Het eerste elftal van MVV ’27 blijft volgend jaar overigens actief in de Derde Klasse. De competie-indeling is op één positie gewijzigd. DWO zien we volgend jaar niet meer terug op sportpark de Commandeur. Daarvoor in de plaats komt buurman VDL, waarmee we weer verzekerd zijn van twee mooie derby’s!