Net als voor alle andere teams is ook het seizoen voor het eerste, tweede en derde elftal door de coronacrisis als een nachtkaars uitgegaan. Zeker voor MVV ’27 is dit erg jammer, omdat zij op koers lagen voor het kampioenschap. Toch hebben de stafleden besloten niet bij de pakken neer te gaan zitten en kijken zij inmiddels al weer vooruit naar het nieuwe seizoen.

Marcel van Wieren (volgend seizoen trainer MVV ’27 1) en Hakan Copur (trainer tweede elftal) zijn druk bezig met de voetbalvisie en bijbehorend strijdplan voor komend seizoen. Omdat ‘face-to-face’-gesprekken of teamsessies geen optie waren, werden in de afgelopen weken alle digitale middelen uit de kast getrokken om contact met elkaar te onderhouden. Voor iedere speler van de huidige selectie werd dan ook een planning gemaakt om via Teams digitaal 1-op-1 -gesprekken te voeren. “Een prima middel in deze tijd om vanuit de verbinding dieper kennis te maken met spelers en de voetbalvisie voor het nieuwe seizoen te delen. Fijn ook om op die manier iedereen individueel te spreken en ook hun ideeën en visie te horen. Erg waardevol”, volgens de nieuwe trainer Marcel van Wieren.

Nu alle gesprekken achter de rug zijn, weten Marcel en Hakan dat 95% van de selectie van dit seizoen (1e, 2e en 3e) ook komend seizoen doorgaat met selectievoetbal. “Wij zijn als staf zeer verheugd dat zo’n groot deel van de selectie, die vooral uit vrienden bestaat, ook volgend jaar er weer met ons voor wil gaan”, aldus Van Wieren. In tegenstelling tot de jeugdteams mogen de seniorenelftallen de trainingen vooralsnog niet hervatten. De staf en selectiespelers van MVV ’27 kijken uit naar het moment dat dit wel weer mag. Gezien de huidige standen zijn zij gebrand op revanche en kijken zij er naar uit de voorbereiding op het nieuwe seizoen te starten. Tot die tijd respecteert MVV ’27 alle besluiten die de overheid oplegt: Gezondheid blijft natuurlijk belangrijker dan een potje voetbal.