In tijden van crisis worden mensen creatief, zo ook keeperstrainer Jan Onck. Zo stuurde hij de jeugdkeepers van MVV ’27 de laatste tijd regelmatig filmpjes, die de kinderen dan zelf in huis uit konden voeren om fit en in vorm te blijven. Daarnaast organiseerde Jan ook een digitale keepersquiz.

Door middel van videobellen onderhoudt Jan Onck tijdens de coronacrisis contact met de jeugdkeepers van MVV ’27. Zo kon hij hen stimuleren om de ‘thuistrainingen’ te doen en hen vragen hoe ze de coronatijd ervaren. Ook peilde hij de interesse in een keepersquiz. Hier bleken de kinderen best zin in te hebben en dus stuurde Jan de liefhebbers een lijst met 25 keepersvragen, zoals:

  • Welke keeper heeft de meeste interlands achter zijn naam staan? (antwoord Gianluigi Buffon)
  • Hoeveel volgers heeft Manuel Neuer op Instagram (antwoord 10 miljoen!)
  • Welke keeper uit de Eredivisie mist een pink? (Antwoord Diederik Boer)

Best pittige vragen dus, maar de jeugdkeepers wisten de test goed te doorstaan. Eén van de keepers wist de vragenlijst zelfs foutloos terug te sturen. Daarmee werd Tobias Paalvast de terechte winnaar! Natuurlijk hoort daarbij ook een mooie prijs, namelijk een paar gesigneerde keepershandschoenen van ADO Den Haag-keepster Barbara Lorsheyd. Proficiat.

Ook een eervolle vermelding voor Mats Kelderman, Rick Geltink (allebei 23 goed), Johan Vermeulen (22 vragen goed) en Fabian Gebben (20 goed). Superknap gedaan, mannen! Hopelijk zien we elkaar snel weer in goede gezondheid op sportpark de Commandeur.