Lisa van Putten (19) maakt sinds het begin van dit seizoen deel uit van de medische staf van MVV ’27. Als assistent van Remco van Vliet en Niels Berrevoets zorgt zij ervoor dat de spelers van MVV ’27 topfit blijven. Lisa zit in het derde jaar van de studie fysiotherapie op de Hogeschool Rotterdam en de ervaring die zij bij MVV ’27 opdoet, sluit dan ook perfect aan bij haar studie. “Wat ik op school leer kan ik bij MVV ’27 vertalen in de praktijk”. Een nadere kennismaking met de enige dame binnen de selectie van MVV ’27.

Je bent de enige dame binnen deze selectie bij MVV ‘27 en elke training/wedstrijd bezig met het helpen, ontwikkelen en verzorgen van de spelers. Wat had je van dit seizoen verwacht?
“Voor het seizoen begon, wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik heb zelf jarenlang gehockeyd;  het sporten in teamverband, de staf en alles daaromheen was dus niet nieuw voor mij. Toch is dit een andere functie binnen een selectie en zie ik nu alles door de ogen van de staf. In het begin was het best wel een beetje spannend; Hoe wordt er gereageerd? Vinden de spelers het wel leuk dat ik er ben? Houd ik het wel uit met zoveel gasten? Dit waren allemaal vragen die voor mijn eerste dag door mijn hoofd gingen. Eenmaal bij MVV’27 werd ik met open armen ontvangen en merkte ik meteen dat het allemaal wel goed zat. De functie was ook nieuw voor mij, gelukkig hebben Niels en Remco mij hierin goed begeleid. Het is een hele leuke functie. Enerzijds heb je veel contact met de spelers en anderzijds werk je goed samen met de trainers, coaches, spelbegeleiders en uiteraard mijn collega fysiotherapeuten.”

Wat heb je dit seizoen geleerd en wat zijn je doelstellingen voor komend half jaar?

Voorbeeld van afbeelding

Dit seizoen heb ik al veel geleerd. Zo leer ik hoe het is om voor een grote groep te staan, heb ik al veel ervaring op kunnen doen met de hersteltrainingen, leer ik veel verschillende manieren van onderzoeken en leer ik snel te handelen in bepaalde situaties. Voor mijn opleiding is dit dan ook zeker een verrijking. Voor komend half jaar heb ik geen specifieke doelstellingen geformuleerd, ik wil vooral zoveel mogelijk ervaring op doen, de handelingen die ik op school leer bij MVV’27 toepassen en dit seizoen met 3 periodetitels afsluiten. 

Wat is je mooiste belevenis van dit seizoen ? 
“Mijn mooiste ervaring van dit seizoen tot nu toe is het trainingweekend in januari. Het is een hele bijzondere ervaring om met 65 mannen een heel weekend op stap te gaan. Het is mooi om te zien hoe zo’n grote groep met een weekend als deze zo naar elkaar toe groeit en om hier dan onderdeel van te mogen zijn, is erg leuk. Ook het binnenslepen van de periodetitels van het tweede en derde elftal waren mooie belevenissen. Ik kan nu toch maar mooi zeggen dat in de enige binnen de medische staf ben met twee periodetitels achter mijn naam, toch Niels en Remco?