De jeugd heeft de toekomst en daarom laten we onze volgers graag kennis maken met de aanstormende talenten binnen de selectie van MVV ’27. Deze keer Bouke Schippers, die afgelopen zomer de overstap maakte van JO19-1 naar de A-selectie van MVV ’27. Momenteel is hij topscorer van het derde elftal, met wie hij maar wat graag kampioen wil worden dit seizoen.

Bouke, hoe is het spelen binnen de selectie je tot nu toe bevallen?
“Het spelen in de selectie is mij tot nu toe goed bevallen. Het is een hechte groep waar we als 1e jaars-spelers al vanaf het eerste moment bij alles betrokken worden. Ik vind het leuk dat de focus ligt op de prestaties. Dit zorgt ook voor een competitief element en ik denk dat hierdoor iedereen tot het uiterste gaat. Door de grote groep hebben de trainers genoeg keuze en is het belangrijk dat je je telkens weer laat zien. Ik vind het ook leuk dat we als team doelen opstellen. Door met deze doelen te werken zijn we als team veel meer bezig met het verbeteren van ons spel en dit draagt weer bij aan de resultaten. Momenteel staan we met het derde elftal bovenaan en daarom ben ik ook erg tevreden over het seizoen tot nu toe.”

Wat zijn je sterke kwaliteiten en wat zijn je verbeterpunten?
“Mijn sterke kwaliteiten zijn, denk ik, mijn duelkracht en het vasthouden van de bal. Wat ik dan ook vaak hoor is dat ik meerdere tegenstanders bezig hou en dat ik daarmee ruimte maak voor mijn teamgenoten. Waar ik nog aan kan werken is het afmaken van rond de 16 meterlijn, onder druk schiet ik de ballen vanaf daar vaak niet netjes in de hoeken. Waar ik ook nog op moet letten, is dat ik niet te snel een actie probeer te maken of open wil draaien. Soms ben ik te gretig en dan probeer ik zelf een actie maken om tot scoren te komen. Het is vaak beter om te wachten tot er een middenvelder onder komt die vervolgens weer de derde man aan kan spelen.”

Wat zijn je doelstellingen voor de rest van het seizoen?
“De belangrijkste doelstelling voor mij is om kampioen te worden met MVV ’27 3. De laatste keer dat ik kampioen ben geworden, was in de F1. Het lijkt me dan ook super om in mijn eerste jaar in de senioren kampioen te worden. Op persoonlijk vlak wil ik in de tweede helft van het seizoen beter worden in afmaken en mezelf positioneren voor de goal. Een concrete doelstelling die ik voor mezelf heb, is dat ik aan het einde van dit seizoen betrokken wil zijn geweest bij minimaal 20 doelpunten.”