Het was de vierde maal dat MVV 27 in de laatste acht seizoenen op bezoek ging in Duindorp en eindelijk kon men na de twee laatste nederlagen aldaar weer eens een overwinning vieren. Dat was eigenlijk ook het enige positieve, want de wedstrijd was er niet echt een om van te likkebaarden. Met ook nog een een forse wind over het kleine veld had MVV 27 toch te veel ontzag voor de fysieke strijdwijze van de gastheren. Daarbij mag men de spelers van MVV 27 een heel groot compliment geven vanwege het toch rustig blijven onder het verbale en fysieke optreden van de tegenstander, waarbij zelfs hun eigen grensrechter er de brui aan gaf na op weinig complimenteuze wijze te zijn toegesproken door een eigen speler.
Na de gelijkmaker van de thuisploeg leek de wedstrijd uit te draaien op een remise, maar in de laatste vijf minuten kantelde de wedstrijd in Maaslands voordeel.

De reeds genoemde omstandigheden werden er ook niet gemakkelijker op door het vaak slordige ongecontroleerde spelletje van de Maaslanders. Dat begon al in de 2e minuut toen Benito Bodmann een eenvoudige doorgang geboden werd, hij keeper Jari Boon omspeelde en pas op het laatste moment van scoren werd gehouden door de sliding van Mike van Uffelen.

Er ontstond een open wedstrijd, waarbij het spel van MVV 27 toch weliswaar net iets beter verzorgd was. Zo stuurde Michael Berrevoets Dennis Louter de diepte in, maar zijn lob vloog net over de verre kruising. In de 38e minuut was het wel raak. Een slimme steekbal van Eric van Geest werd door Dennis Louter langs keeper Sergio Brandwijk geschoten (0-1).
Tegenover de kansen van de gasten stonden kleinere mogelijkheden voor zowel Ferry de Jong als Jamie van de Oever, maar in beide gevallen kon Jari Boon bijtijds onderscheppen.

Na de wisseling van helften had MVV 27 de wind in de rug. Niet dat dit altijd een voordeel is, maar soms kan het goed uitpakken. In de 52e minuut stuurde Dennis Louter zijn vrije trap van grote afstand met veel precisie en gedragen door die wind richting de doelmond van de thuisclub waar Sergio Brandwijk de bal ternauwernood kon overtikken.
De stand werd in de 59e minuut gelijk getrokken. Pieter Taal werd onvoldoende aangepakt tijdens zijn rush en mocht ongehinderd uithalen (1-1).

Het duel leek, ondanks het feit dat MVV 27 toch nog wel een beslissing probeerde te forceren, uit te draaien op een deling. Echter de verdediging van SV Duindorp liet het in de laatste vijf minuten helemaal lopen. Men vergat tot tweemaal toe een enigszins eenvoudig ogende pass te onderscheppen waardoor Dennis Louter eerst Erik van Geest kon bedienen (1-2) en in de 90e minuut invaller Rick Zwaard (1-3).

Tussen de treffers door had SV Duindorp-aanvaller Pieter Taal stevig commentaar geleverd op de overigens prima fluitende Colin Bosschieter en kon met rood drie minuten eerder dan zijn teamgenoten onder de douche.

De technische leiding zal gegniffeld hebben naar aanleiding van deze oerlelijke overwinning en dat is ze van harte gegund. Toch weer een hindernis genomen en zo blijft de tweede periodetitel, die over negen wedstrijdronden gaat, mooi in zicht. Met hierin nog één duel te gaan staat het twee punten achter op Verburch. Het programma voor 07 maart a.s.: MVV 27 – DSVP en DWO – Verburch.

De opstelling: Jari Boon, Lars Kloet, Fred van Maaswaal, Mike van Uffelen, Jaco Buijnink, Erik van Geest (Thijs de Vast), Leon van Kersbergen, Finn Verpaalen (Sem Maaswinkel), Michael Berrevoets (Rick Zwaard), Haysam Abedelaziz en Dennis Louter.