MVV ’27 en hoofdtrainer Peter Broekman nemen na dit seizoen afscheid van elkaar. Ook Stanley Klop en Jim van der Jagt zullen volgend seizoen geen onderdeel uitmaken van de technische staf van de selectie van MVV ‘27. Marcel van Wieren (momenteel trainer MVV ’27 2) zal met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer zijn van ons eerste elftal.

Peter Broekman is sinds de zomer van 2015 als hoofdtrainer betrokken bij het eerste elftal van MVV ’27. Dit seizoen doet hij dat gezamenlijk met Stanley Klop en Jim van der Jagt. Het bestuur is tot het besluit gekomen om na dit seizoen afscheid te nemen, omdat zij van mening is dat na 5 jaar hoofdtrainerschap van Peter Broekman het team behoefte heeft aan een frisse wind.

Voorzitter Pieter van Rijs licht hierop toe: “Wij zijn enorm trots op wat Peter met zijn staf de afgelopen jaren en ook dit seizoen heeft betekend voor MVV ’27. Het is echter een normaal proces dat een vereniging en een team behoefte hebben aan ‘iets nieuws’. Als bestuur zijn wij van mening dat de selectie van MVV ’27 op dat punt is aangekomen. Dit doet niets af aan de prestaties van Peter als hoofdtrainer van MVV ‘27. Voor de tweede helft van dit seizoen geldt dat wij als bestuur natuurlijk volledig achter Peter, Jim en Stanley blijven staan en er alle vertrouwen in hebben dat dit nog een prachtig seizoen gaat worden met mooie resultaten.”

Voor Jim en Stanley geldt dat zij momenteel een trainerscursus van de KNVB volgen met als doel uiteindelijk het hoofdtrainerschap van MVV ’27 te kunnen vervullen. Deze ambitie blijft bestaan, maar dit traject biedt geen mogelijkheid om komend seizoen een rol te vervullen binnen de staf van de selectie van MVV ’27. Jim en Stanley zullen namelijk in het kader van hun opleiding komend seizoen buiten de selectie van MVV ‘27 ervaring op moeten doen met een eigen elftal. MVV ’27 ondersteunt hen bij het vinden van de ervaringsplek.

Marcel van Wieren zal komend seizoen het stokje overnemen als hoofdtrainer van MVV ’27. Voorzitter Pieter van Rijs: “Wij zijn onder de indruk van zijn prestaties en zijn presentatie bij het tweede elftal dit seizoen. Hij brengt nieuwe aanvullingen aan in de werkwijze binnen de selectie en als bestuur hebben wij er alle vertrouwen in dat hij met zijn trainersvisie de juiste persoon is om ons eerste elftal komend seizoen te gaan leiden.” Hakan Copur (momenteel trainer MVV ’27 3) wordt de nieuwe trainer van het tweede elftal van MVV ’27.

Momenteel bereidt de selectie zich voor op de tweede seizoenshelft met een trainingskamp in Friesland. MVV ’27 heeft er alle vertrouwen in dat zowel het eerste, tweede als derde elftal nog een prachtige tweede seizoenshelft tegemoet gaat.