Zaterdag 25 januari staan de mannen van JO9-1 van MVV’27 op scherp, op veld 3 van SV Charlois in Rotterdam. Ze spelen tegen het team JO9-3 en ze zijn vastberaden dit varkentje te wassen. Na de nederlaag van vorige week is er maar één doel en dat is winnen. Als de strijd losbarst blijkt dat de tegenstander er ook zo in zit. De eerste vijf minuten wordt geknokt om iedere bal en zijn de Rotterdammers en Maaslanders flink aan elkaar gewaagd. Maar na die vijf minuten kantelt het spel. Een goal van Tijn (als ik het goed heb geregistreerd) zet MVV op voorsprong. Enkele minuten daarna wordt Nees flink aangepakt bij het strafschopgebied van de tegenstander en fluit de scheidsrechter terecht voor een vrije trap. Nees neemt de bal en via Tijn wordt de stand 0 – 2. Nees scoort kort daarna zelf en daarna nogmaals. Het is 0-4 als gefloten wordt voor de eerste time-out. Het tweede kwart komen Guido en Amoz van de bank waarmee ook een andere dynamiek ontstaat. Merlijn krijgt ruimte en scoort 0 – 5 en vervolgens Amoz (van de rechterkant) 0 – 6! Luuk en Nees spelen gedurende de eerste helft een cruciale rol bij het ruime balbezit van MVV. Wat een inzet! Na het 6e doelpunt zien we bij de tegenstanders het koppie gaan hangen. Keeper Daan heeft het al met al niet heel druk gehad die eerste helft, maar als er een bal zijn kant op kwam zat hij er steevast bij. Dan is het rust en verlaten we het veld voor een break in de warme kleedkamer.
Als de jongens weer starten gaat de tegenstander er weer flink tegenaan. Uit een van de eerste aanvallen komt een corner en met wat geluk belandt de bal in het net van MVV. Jammer. 1 – 6 Vervolgens een vrije trap, genomen door Amoz, óver de verdediging van Charlois en Daan die 1 – 7 scoort! Op zich fijn, maar het team uit Maasland laat deze tweede helft een ander gezicht zien dan de eerste helft. Paf, tegen de lat. Kijk uit jongens! En ja hoor, daar zien we een tweede tegengoal. Coach Arie Jan moedigt de jongens tijdens de pauze aan om feller te worden. Kom op! De aansporing mag helaas nog niet baten want de tegenstanders scoren na drie minuten hun derde goal. De verdediging van MVV wordt flink op de proef gesteld en het wordt 4 – 7. Dan is het ineens toch nog heel spannend. Verdedigend doet de tegenstander het inmiddels erg goed, maar vanuit een vrije trap van Nees scoort Goitom. 8-4. Erg lastig die tweede helft, maar MVV’27 wint verdiend. Op naar de volgende pot!