Een mooie uitslag stond er uiteindelijk op het scorebord en daar zal iedere Maaslander wel tevreden mee geweest zijn. Echter, zekerheid over de zege kreeg men pas na de 2-0 van Lourens van Rooijen in de 79e minuut. Tot dan liet de thuisploeg vele kansen onbenut en leek het er soms op dat men elkaar bij de afwerking niet zag staan. Afijn, die 4-0 staat mooi, levert ook weer drie punten op en nu maar snel de gedachte op de volgende wedstrijd richten.

Voor de wedstrijd was er een respectvolle minuut stilte voor de op 22 december overleden erelid Henk Huiskes. Niet eerder was er gelegenheid om een van de pioniers van onze club massaal te gedenken.

De beginfase liet MVV 27 het initiatief aan de bezoekers. Zij konden echter geen gaatje vinden in de Maaslandse defensie. De eerste kans was notabene voor Dennis Louter die slalommend in de Haagse zestien verscheen en zijn poging net over de kruising zag verdwijnen. Luttele minuten later kopte de mee opgekomen Lars Kloet de bal in kansrijke positie voorlangs. MVV 27 had zich dus inmiddels hersteld en de partij ging nu gelijk op met het verschil dat de thuisploeg de nodige grote mogelijkheden onbenut liet. Quick Steps daarentegen kon alleen maar dromen van dit soort kansen.

Dennis Louter draaide een vrije trap net over de linker kruising, maar met zijn poging in de 38e minuut was het eindelijk wel raak. Lars Kloet stuurde hem met een splijtende pass weg en met een zuivere schot werd doelman Jeffrey Plugge verslagen (1-0). Het was goed dat de doelpuntenmaker ditmaal helemaal in z’n eentje op de keeper kon afgaan, want in het geval van diverse andere kansrijke aanvallen met meerdere mee opgekomen spelers vond of zag men elkaar niet of nauwelijks. Had dat wel het geval geweest, dan had de thuisploeg waarschijnlijk met een grotere voorsprong kunnen gaan rusten.

Na de onderbreking bestond er lange tijd een beeld dat Quick Steps wél wilde, maar niet kon én MVV 27 wél kon, maar niet wilde. De Hagenaars kregen overigens nog wel wat kleine kansjes. Zo mocht Gino Kos uithalen en kon Lars Kloet op de doellijn eenvoudig redden. Een kopbal van Michel van Baaren werd even later ’n prooi voor Bart den Broeder die vandaag de plaats in nam voor de voor één duel geschorste Jari Boon. Daar moesten de mannen van trainer Dick Hooning het mee doen.

De laatste twintig minuten van het duel dook MVV 27 weer wat vaker op voor het Haagse doel. Zo mocht invaller Finn Verpaalen tweemaal uithalen, waarbij keeper Jeffrey Plugge eenmaal dwars lag en bij zijn andere poging ging de bal net naast.

De bevrijdende treffer viel elf minuten voor tijd. Haysam Abedelaziz was naar de linkerzijde uitgeweken, gaf een voorzet die door Lourens van Rooijen binnen kon worden getrapt (2-0). De Maaslanders konden nu wat meer vrijuit spelen. Drie minuten later was de stand verder opgevoerd door een tweede treffer van Dennis Louter (3-0) en bij het verstrijken van de officiële speeltijd werd linksback Jaco Buijnink op avontuur gestuurd en zijn schot in de verre hoek betekende de eindstand (4-0).

De prima fluitende Patrick Borsboom uit Hellevoetsluis trok er gelukkig niet al te veel extra tijd bij en zo kon men snel de koude omgeving inruilen voor de warme kantine.

De opstelling: Bart de Broeder, Lars Kloet, Yennick Berrevoets, Mike van Uffelen, Jaco Buijnink, Ariën Oprel (Finn Verpaalen), Leon van Kersbergen, Erik van Geest (Sem Maaswinkel), Lourens van Rooijen, Haysam Abedelaziz (Fred van Maaswaal) en Dennis Louter.