Zaterdag 18 januari, de eerste competitiewedstrijd in 2020 van onze jongens van de JO9-1 staat op het programma. Om 10.15 verzamelen de mannen en hun vaste supportersgroep (door het droge weer en het schappelijke tijdstip ook veel moeders) zich op en rond het veld om het spits van 2020 af te bijten tegen de ploeg uit Vlaardingen. In de eerste helft staat Goitom op het doel. Vanaf het begin wordt duidelijk dat we een sterke tegenstander treffen. Ondanks dat komen de jongens van MVV’27 nog wel op voorsprong door een mooie goal van Luuk. Het spel ziet er in het eerste kwart ook nog goed uit, waarbij langs de kant zelfs vergelijkingen worden gemaakt met het ‘tikkie-takkie’ voetbal van Barcelona. De jongens van CWO komen helaas al snel gelijk, en maken snel ook de 1-2. Ondanks het goede en harde werken van onze mannen, blijkt al snel dat CWO een maatje te groot is, en ook een stuk feller en gehaaider aan de bal. Regelmatig een handig (schouder)duwtje, waardoor een aantal van onze jongens wat geïrriteerd raken. Toch vechten de Maaslandse toppers goed door. Verdedigend staan Merlijn en Guido hun mannetje, Guido rustig aan de bal en Merlijn met een mooi schot, Nees gaat er als altijd fanatiek in met zijn harde schot, Luuk laat zich niet zomaar van de bal zetten, Amoz is met zijn lange benen de tegenstander vaak te snel af (alhoewel de tegenstander ook veel lange spelers heeft, waardoor deze troef wat wegvalt), Tijn en Daan doen als jongste bedienden goed hun best in de aanval en Goitom is over het hele veld te vinden. In de tweede helft maakt Nees met een mooi schot nog de tweede goal. CWO heeft er tegen die tijd al 9 gemaakt, waardoor de einduitslag op 2-9 komt.
Helaas heeft de verslaggever zijn aantekeningen per ongeluk gewist, waardoor het verslag dit keer wat beknopt blijft. In dit geval niet zo erg, snel door naar de volgende pot. Op een mooi 2020!