MVV’27 3 PAKT DE PERIODE!!!

Nadat er in het tweede weekend van januari een intensief trainingskamp was afgelegd in het hoge noorden (Fryslân) was het de taak aan het sterrenensemble van trainers Hakan Copur, Jacco de Haas en Jeroen Vermeulen om een week later de periode binnen te slepen.

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/49404921562/in/album-72157712725218522/

Het enigste wat vandaag telde was drie punten halen waardoor we op doelsaldo boven DSVP konden eindigen in de eerste periode. Onder het genot van een kop koffie of een theetje met daarbij een broodje jong belegen kaas (bedankt Riet) ging de wedstrijdbespreking van start en de spanning was van de meeste gezichten wel af te lezen, want de druk was hoog. De mannen kregen allemaal een uitgebreid takenpakket mee maar het belangrijkste blijft altijd, scoor er één meer dan de tegenstander en je wint de wedstrijd (bedankt Cruijff).

Eerst kwam de grote improvisatieshow nog aan te pas; omkleden in de bestuurskamer omdat de kleedkamers nog steeds in verbouwing zijn en daarna beginnen aan de warming-up. Hierbij viel al op dat de tegenstander Victoria iets minder mensen had dan we verwacht hadden en aangezien de keeper in de warming-up geblesseerd raakte leek het erop alsof zij de wedstrijd zonder wissels zouden gaan spelen. Fysio Lisa probeerde de keeper nog te helpen, maar ook zij kon de knie niet meer aan de praat krijgen dus moest een speler van Victoria gaan keepen. Aan de andere kant beschikten wij over een volle bank, wat voor iedereen een 100% inzet betekende want wissels waren der genoeg.

Om klokslag half 3 begon de wedstrijd en onder toeziend oog van een volle tribune werd het grote 3 goed ondersteund. Vanaf het begin werd duidelijk dat het spel met name door ons gemaakt moest worden omdat Victoria flink in zakte. Hier en daar kwamen der een aantal kleine kansjes maar het resulteerde nog tot weinig. Totdat Sjors na een goede actie vanaf rechts voor gaf op Finn die beheerst de eerste treffer voor zijn rekening mocht nemen na een laag schot in de korte hoek. De trainer van Victoria die ondertussen ook als vlagger functioneerde probeerde de treffer nog af te keuren, maar de scheids liet zich niet in de maling nemen en betekende een voorsprong voor ons. Voor het derde kwam dit doelpunt na een kwartier goed van pas en het smaakte naar meer.

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/49404930207/in/album-72157712725218522/

Victoria liet zich weinig voor de goal zien en was het vrij logisch dat het tweede doelpunt vanaf onze kant zou komen. Na een pass met buitenkantje rechts van Michael Ber a là Ricardo Quaresma ging de bal diep op Finn en nadat die met een schaar nog een verdediger passeerde aan de linkerkant van de 16 schoof hij de bal beheerst langs de keeper in de verre hoek, oftewel een  2-0 voorsprong. Een prima uitgangspositie, maar om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien moest er zeker nog één treffer bij en dat gebeurde op slag van rust. Dit keer was het Thom de Koning die met zijn linker de bal langs de keeper en knalde en werd er met een 3-0 voorsprong gerust. In de rust werd er besproken om dit vast te houden en niet mee te gaan in het spel van Victoria, maar naar de tweede helft kijkend lukte dat niet helemaal.

Het spel was grotendeels slordig en ook werd er nog weinig meer gecreëerd maar zolang de score, genaamd een “jantje” blijft staan is er weinig aan de hand. Het leek nog even spannend te worden toen de spits van Victoria in minuut ’70 nog een grote kans kreeg om de aansluitingstreffer te maken maar zijn inzet was aan de slappe kant. Mark had een rustige middag en had best met een klapstoel in het goal kunnen gaan zitten. Voor het derde was het nu een kwestie van de verdediging op slot gooien en alles dicht te houden en dat lukte, het derde won overtuigend met een comfortabele 3-0 voorsprong en de kannen konden op tafel komen.

Het betekent dat we aan het einde van het seizoen zeker zijn van nacompetitie voor promotie naar de reserve 2e klasse, maar het kampioenschap gaat voor natuurlijk, In ieder geval grote klasse mannen. 

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/49404285333/

Opstelling: Mark van Barneveldt, Michael van Vliet, Bram Scheffers, Thijs de Vast, Joost Paping (Niels Planken), Joris Sonneveld, Quint van Stuivenberg (Sem Olierhoek), Finn Verpaalen (Kees Louter), Thom de Koning (Dennis Terlouw), Michael Berrevoets (Stef Broekman), Sjors Vreugdenhil