In december viel de eer al ten deel aan drie teams van MVV ’27 om kampioen te worden van de najaarscompetitie. Afgelopen zaterdag slaagde MVV ’27 JO17-2 glansrijk in de opgave zich hier bij te voegen!

Waar zaterdag 11 januari 2020 voor veel teams van MVV ’27 in het teken stond van oefenwedstrijden, toernooien of helemaal niks stond er voor JO17-2 een grote finale op het programma. Thuis tegen PPSC JO17-2 konden de mannen namelijk het kampioenschap van de najaarscompetitie binnenhalen.
Dat het zover kon komen, was gezien het verloop van de competitie een logisch gevolg. Na een sterke seizoenstart werd in competitieronde drie weliswaar (terecht) verloren van Blijdorp JO17-2 (zij bleken uiteindelijk de directe concurrent voor het kampioenschap). Doordat MVV JO17-2 steeds beter en makkelijker ging voetballen en iedereen 100% inzet toonde, bleef het tot de kampioenswedstrijd bij deze drie verliespunten. Door de geweldige opkomst stond er altijd een grote groep op het trainingsveld en kon er goed getraind worden op onder meer de tactiek. Het scoren wilde desondanks niet altijd lukken in de wedstrijden, maar ook met kleine overwinningen gingen de drie punten altijd mee in de tas. Doordat Blijdorp ‘onderweg’ toch nog wat punten had laten liggen, kon MVV ’27 zich dus afgelopen zaterdag met een overwinning tot najaarskampioen laten kronen.

Tegenstanders PPSC JO17-2 bevond zich in de onderste regionen van de ranglijst, dus de vooruitzichten waren gunstig. Hoewel een enkeling toch wel wat last had van extra spanning begon MVV ’27 sterk aan de wedstrijd. Legio kansen waren echter niet aan de Maaslanders besteed, waardoor het ‘simpel’ voetballen steeds iets lastiger werd. Gelukkig was de overmacht van MVV ’27 zó groot, dat PPSC in de eerste helft geen enkele kans wist te creëren. Uiteindelijk viel gelukkig toch de 1-0 en later zelfs de 2-0. Maar in plaats dat hiermee de wedstrijd in het slot was, viel door een ongelukkige penalty tegen de 2-1. Totaal onnodig, maar hierdoor ging PPSC er wel weer in geloven. 10-15 minuten voor het einde sloeg het noodlot toe en kwam PPSC zowaar op 2-2. Gelukkig toonde MVV ’27 JO17-2 veerkracht en door een rake vrije trap viel toch de 3-2. Dit keer zette MVV ’27 wél door en werd het zelfs nog 5-2, zodat het laatste fluitsignaal het kampioenschap en begin van een groot feest betekende.

Kampioenen, gefeliciteerd met jullie geweldige prestatie! Met dezelfde sfeer en inzet kan het niet anders dan dat ook de voorjaarscompetitie een succes wordt.