Na maanden van training en meerdere trainingskampen was het afgelopen zaterdag dan echt zover om ‘de messen te gaan slijpen’ voor het inmiddels fameuze ‘Peen en Uien’ toernooi.

Vanaf de eerste balomwentelingen werd er in poule A en B keihard gestreden om de punten. Voor ons zesde is dit toernooi het moment van het seizoen, in de afgelopen twee edities bereikten zij dan ook de finale. Vandaag liep het een beetje anders, dit jaar werden zij laatste. Dat biedt dan wel weer mogelijkheden tot progressie voor de komende jaren.

Omdat onze veteranen zelf een wedstrijd moesten spelen tegen KMD hadden we deze editie een ‘gastoptreden’ van Vrouwen 2. Met 14 dames tegen 7 mannen deden zij wat niemand voor mogelijk had gehouden, zij versloegen de tweevoudig finalist van de afgelopen edities. Hulde dames! 

Bovenin was de spanning om te snijden. Zo eindigden in poule A drie teams met 6 punten, maar uiteindelijk leverde dit voor MVV 5 een finaleplaats op tegen MVV 9. Ons 9e leek onverslaanbaar dit jaar. Met 12 punten uit 4 poulewedstrijden bereikten zij de finale. 

Na 2 minuten leek het 9e ook met de titel aan de haal te gaan toen Bo van der Voort de 1-0 aantekende. Echt het vijfde deed de wedstrijd kantelen. Allereerst was het Marc Louter die voor de 1-1 zorgde. Ver in de blessuretijd was het daarna Wouter van Alphen die de winnende goal maakte. Het pleit was daarmee beslecht: MVV 5 is de nieuwe Peen en Uien kampioen!!

De winnaars van MVV 5

Na het sportieve deel was het tijd om de innerlijke mens te gaan verzorgen. Gerard en Riet waren met hun team al dagenlang bezig met het voorbereiden van een heerlijke prak voor hun 126 tafelgasten. Een ieder heeft hiervan kunnen genieten.

Samenvattend kunnen we zeggen dat we er met zijn allen weer een topdag van gemaakt hebben!