Het is 8.30. De lucht in Schiedam is donker, de regen nat, de wind hard en de koffie zuur. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een schitterende wedstrijd op de A4 bij Kethel Spaland.

De wedstrijd van vandaag is de laatste van de tweede competitie dit seizoen. Met één nederlaag, vorige week tegen Excelsior, en verder alleen overwinningen presteren onze talenten uitstekend in de tweede klasse.

Net als vorige week hebben we wederom een sterke tegenstander tegenover ons. Onze Maaslandse mannen zijn ietsjes sterker, maar beide teams houden elkaar op het middenveld in een stevige greep. MVV krijgt een paar kleine kansjes, grote kansen zijn zeldzaam. Niet zeldzaam zijn de lofbetuigingen van papa Arnold aan de aanwezige scheidsrechter. Vader Bos windt er geen doekjes om en geniet openlijk van zijn fluit.

Het eerste doelpunt valt pas in het tweede kwart. Jort zet de aanval op en speelt Tygo aan. Onze bulldozer speelt Levi goed vrij, waarna onze spits koelbloedig afrondt: 0-1. Het aantal kansen voor MVV neemt iets toe, maar een tweede treffer zit er nog niet in. Onze keeper Mick hoeft de hele eerste helft geen enkele keer op te treden om gevaar van de Schiedamse tegenstander te neutraliseren. De ruststand is een voor JO8-1 uiterst zeldzame 0-1.

Nadat Mick in de rust zijn wekelijkse transformatie van keeper tot spits weer heeft ondergaan, schiet ‘ie binnen enkele minuten de tweede treffer binnen. Na een afgeslagen corner blijft hij van dichtbij rustig: 0-2. Kethel Spaland probeert meer aan te zetten, maar door het sterke spel van de Maaslandse mannen komen ze nog altijd maar zelden tot kansen. Wanneer ze er doorheen dreigen te raken, is Dean vandaag regelmatig zeer alert om de gaatjes dicht te lopen.

In het laatste kwart zorgt Mick voor de verlossing. Met een mooie pass stuurt Joris onze aanvallende keeper op de Schiedamse goal af. Met een schuiver tekent Mick voor de 0-3 tussenstand. Kethel Spaland krijgt in deze fase nog een aantal kansen, maar ook Julian, die inmiddels de plaats tussen de palen heeft ingenomen, is onpasseerbaar. We noteren na een ijzersterk optreden een hele mooie 0-3 zege. En nu: winterstop!