De ons wel bekende oud-eerste elftalspeler en jeugdtrainer René van der Kooij wordt vanaf komende zomer hoofdtrainer bij de Utrechtse derdedivisionist Hercules, een club die in de poule van Westlandia (zondag) uitkomt. Nieuw voor hem is deze club niet, want hij gaat daar die functie combineren met zijn huidige rol als technisch manager. Hij verwacht trouwens in het voorjaar van 2020 de opleiding UEFA A af te ronden, een voorwaarde om te mogen trainen op dit niveau.

Hij is al acht seizoenen in diverse functies werkzaam bij de club, eerst als jeugdtrainer en de laatste vijf seizoenen als technisch manager.

Daarnaast is hij hoofd jeugdopleidingen bij VV Hoogland uit het gelijknamige een dorp, behorende bij Amersfoort. Die laatste functie blijft hij uitoefenen naast het hoofdtrainerschap bij Hercules.
In de zoektocht van Hercules naar een nieuwe hoofdtrainer werd hem gevraagd of hijzelf geen goede optie was. Het gesprek leidde uiteindelijk tot een tweejarig contract.

René startte zijn carrière als hoofdtrainer bij SCH 44 uit Harmelen en was sinds afgelopen zomer in dienst bij de zondag tweedeklasser SO Soest waarmee hij momenteel tweede staat.