Vandaag stond voor het derde Cion 2 op het programma. Het team waar trainer Hakan vorig seizoen nog aan het roer stond.
Gedurende de week heeft Hakan het derde gewaarschuwd dat de mannen bij Cion op scherp stonden voor het weerzien met hun oude trainer en dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden.
Er werd deze week scherp getraind en de spelers zijn door Hakan via whatsapp tot vrijdagavond laat nog voorzien van het nodige tactische materiaal.
Over beleving gesproken!

Het derde mocht vandaag vroeg uit de veren. Er werd om 9.15 verzameld want 11 uur mochten we aantreden in de ‘hel’ van Cion.
Van enige helse hitte was bij aankomst op het sportpark nog niets te merken, het winterzonnetje scheen heerlijk bij een graad of 3 en de sfeer was ontspannen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat Cion met hard spel en intimidatie het voetballen voor het derde onmogelijk probeerde te maken.
Gelukkig bracht dit het derde niet van zijn stuk en de taken werden gedisciplineerd uitgevoerd.
In het bijzonder Sjors deed dit erg goed en de (goede) nummer 10 van Cion 2 kwam vanaf het de eerste minuut totaal niet in het spel voor, de beste man raakte dan ook per minuut meer en meer opgefokt.
Cion 2 was de ploeg met meer balbezit zonder dat ze goed speelde. Het derde hield de as dicht en liet Cion 2 achterin aan de bal en diepte zoeken via de zwakke backs. Cion wist nauwelijks iets te creëren en deden precies wat het derde wilde dat ze gingen doen. De middenvelders gingen de bal ophalen bij de laatste linie waar ze niet gevaarlijk zijn.

Na een minuut of 20 werd er door het Derde goed druk gezet waardoor er balverlies werd geleden achterin bij Cion. Dennis kon de bal meenemen en slachtte de fout, een op een met de keeper, meedogenloos af. 0-1!
Cion 2 raakte meer en meer gefrustreerd en begonnen nog meer schoppen uit te delen en te zeuren tegen de spelers van het derde en de scheidrechter. In plaats van ingrijpen ging de scheidsrechter, tot grote frustratie van het derde, steeds meer rare beslissingen nemen en zelfs meer in het voordeel van Cion te fluiten.
Ondanks alles wist het derde met gedisciplineerd spel de 0-1 vast te houden tot de rust.

Na de thee deed Cion er nog maar en stapje boven en ging nog een tikkeltje harder spelen. Het derde liet zich niet van de wijs brengen en bleef goed in de organisatie spelen en kwam er enkele keren goed uit.
Het derde kwam wel wat onder druk te staan en er kwamen wat opstootjes op het veld, Cion bleef uitdelen en intimideren in de hoop het derde uit zijn spel te halen en zo een goal te forceren.
De 0-2 viel voor het derde op een perfect moment! Na een snelle uitbraak werd de bal in de 16 door Kees teruggelegd op Bouke. Bouke bleef rustig en schoot de bal perfect binnen!

Helaas kon het derde niet lang genieten van de 2 doelpunten marge want Cion maakte 1-2 toen het derde de bal na een dood spelmoment niet uit de 16 weggewerkt kreeg.
De nummer 10 van Cion werd nog steeds perfect uit de wedstrijd gespeeld door Sjors. Sjors schuwde geen duel en werd in duels nadrukkelijk gezocht door meerdere spelers van Cion. Deze spelers richtte zich hierdoor meer op Sjors dan het voetbal waardoor Cion nog minder goed ging voetballen.
De strijd die Sjors voerde was heerlijk om te zien!
Meer dan snel vooruit spelen en de bal snel weer kwijtraken aan het derde lukte Cion niet meer.

Het mooiste moment van de wedstrijd was dan ook de 1-3. Na goed omschakelen van het derde ontstond er veel ruimte achter de verdediging van Cion. Na een mooie pass van Joost en een slim overstapje van Dennis kwam de bal bij Sjors terecht. Sjors nam 1 op 1 met de keeper heerlijk revanche schoof de bal in de lange hoek!
De ontlading bij 3 was groot, we hadden veel moeten incasseren maar strafte het fantastisch af!

Na de 1-3 bleef Cion bezig met hard spelen en intimideren zowel op als naast het veld. Er werden dingen gezegd die het herhalen niet waard zijn en de vlam (de ‘hel’ van Cion) leek elk moment in de pan te kunnen slaan. De scheidsrechter was hier duidelijk van onder de indruk want hij gaf Cion een zeer onterechte pingel. De ingevallen Stef verdedigde zijn directe tegenstander zoals het hoort en kopte een inworp weg uit de 16. Tot ieders verbazing zag de scheidsrechter een overtreding en legde de bal op de stip. Zelfs de spelers van Cion waren verbaasd.

De geplaagde nummer 10 van Cion nam plaatst achter de bal. Bijna gebeurde waar heel het derde op hoopte. De nummer 10 schoot de pingel erg zwak in en Tom wist de bal te pakken, helaas pikte de nummer 10 de rebound op en schoot de bal alsnog binnen. 2-3.

Het derde liet zich niet van de wijs brengen en hield de organisatie goed vast. Cion kwam er niet doorheen. De mannen van Cion raakte meer en meer gefrustreerd. Sjors was inmiddels gewisseld maar de nummer 10 bleef hem zelfs op de bank op zoeken.
Roan lag geblesseerd op het veld en werk hardhandig door spelers van Cion het veld uit gewerkt.
De scheidsrechter liet het allemaal gebeuren en de frustratie bij het derde namen toe.
Gelukkig bleven we als team rustig en sleepten we de 2-3 overwinning eruit.

Na het laatste fluitsignaal leek de rust teruggekeerd te zijn en op het veld gebeurde er niets geks meer.
Echter toen het derde als team terug was in de kleedkamer sloeg flam toch in de pan bij Cion en kwamen enkele spelers toch zeer agressief verhaal halen en sommeerde Sjors naar buiten te komen om te ‘praten’.
Gelukkig wisten wat toegesnelde mensen van Cion de rust enigszins te herstellen en kwamen we er zonder kleerscheuren vanaf.
Er werd besloten niet bij Cion te douchen maar de spullen op te pakken en op de commandeur te gaan douchen.

De 3 punten natuurlijk mee in de tas!! Fantastische teamprestatie van het derde!

Zaterdag 16 november heeft het derde helaas met 0-3 verloren van Zwaluwen.
Het derde keek, na wat miscommunicatie bij een vrije trap van Zwaluwen, snel tegen een 0-1 achterstand aan. Helaas kon dit ook met veel opportuinisme niet meer goed gemaakt worden. Zwaluwen liep in de slotfase nog uit naar een geflatteerde 0-3.Zwaluwen heeft deze week echter punten gemorst en staan nu nog maar 1 punt boven het derde met een wedstrijd meer gespeeld.
Nu nog heel even genieten van de overwinning op Cion dan gaan we deze week weer scherp trainen zodat we zaterdag klaar zijn voor Lyra. De ploeg waar we nog wat goed mee te maken hebben!!