In het seizoen 2019/’20 viert de KNVB dat het georganiseerde amateurvoetbal 130 jaar bestaat. Om het bijzondere jubileum te vieren brengt de KNVB dit seizoen een ode aan het amateurshirt. Speciaal daarvoor is een uniek voetbalshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland één exemplaar krijgt.

In de traditie van het alom bekende ritueel ‘shirtje ruilen’ komt de KNVB naar alle amateurclubs toe om het shirt uit te reiken, maar ook om een shirt van de vereniging zelf te ontvangen. Het uiteindelijke doel? Zorgen dat alle shirts uit het Nederlandse amateurvoetbal een ereplaats krijgen op de KNVB Campus in Zeist, het centrale punt van voetballend Nederland.

Afgelopen donderdagavond kwam directeur Betaald Voetbal van de KNVB, Eric Gudde, bij MVV ’27 langs om shirtje te ruilen. Hij was onder druk van onze prachtige vereniging en waardeerde alle inzet van de vele vrijwilligers, en specifiek nu de inzet van alle vrijwilligers bij de sloopwerkzaamheden van de kleedkamers.