Een vreemd fenomeen blijft het toch, je beste wedstrijden tegen de bovenste ploegen spelen en dan falen tegen de zogenaamde laagvliegers. Zo waren de Maaslandse toeschouwers zeer verbaasd dat men het Haagse DUNO maar niet op de knieën kreeg. MVV 27 had een overwicht, kreeg een paar hele beste kansen, maar die ene broodnodige treffer bleef maar uit. DUNO daarentegen behaalde twee weken eerder de eerste overwinning tegen Lyra en kreeg daardoor én aansluiting bij stadsgenoten Quick Steps en SV Duindorp én het nodige zelfvertrouwen om voor minimaal dat ene punt te strijden. 

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/49111809902/in/album-72157711907151343/

Het duel startte de eerste tien minuten gezapig. Veel van het strijdgebeuren vond plaats op het middenveld en de beide doelmannen keken slechts toe. Vervolgens ging het tempo weliswaar iets omhoog bij de thuisploeg, maar het oogde erg rommelig. Dat was jammer, want de Haagse defensie speelde of tevergeefs de lange bal of roekeloos de bal rond op de eigen helft. Met wat meer scherpte en aandrang had er zeker meer ingezeten. Lourens van Rooijen poeierde weliswaar nog wel de bal hard over de kruising en Dennis Louter zag zijn schot naast gaan. 

Misschien zou de tweede helft dan een ander beeld geven. Ook nu was MVV 27 weer de bovenliggende partij en met wat geluk had die ene treffer toch gevallen. Dennis Louter nam in de 59e minuut een vrije trap en Haysam Abedelaziz kopte op de paal. Ook invaller Rick Zwaard was ongelukkig in de afronding, zag eenmaal zijn schot gekraakt worden tot corner en mikte ook nog eens net naast. Zo bleef MVV 27 aandringen en tot de zestien zag het er best aardig uit, maar daarna werd het kennelijk lastig. Een schot van afstand van Erik van Geest leek kansrijk, maar de Haagse doelman Bas Swillens redde op fraaie wijze.

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/49111131213/in/album-72157711907151343/

Hoewel MVV 27 veel op de helft van DUNO was te vinden, moest men toch alert blijven bij de spaarzame uitvallen van de Hagenaars Zo moest MVV 27-doelman Jari Boon handelend optreden bij een schot van Rico Westdorp en kwam invaller Rodensio Frederik na enkele fraaie passeerbewegingen niet verder dan het zijnet.

De prima leidende arbiter Ruud Wesdorp maakte na wat extra tijd erbij een einde aan het overigens zeer sportieve duel. Wellicht had er met ’n extra uur erbij nog geen treffer gevallen. Gelukkig speelt MVV 27 volgende week tegen koploper KMD in Wateringen en mag men van MVV 27 echt wel weer een topwedstrijd verwachten.

https://www.flickr.com/photos/148508762@N02/49111630416/in/album-72157711907151343/

Geel aan Maaslandse kant was er voor Lars Kloet.

De opstelling: Jari Boon, Harm Voogt, Lars Kloet (Ariën Oprel), Fred van Maaswaal, Jaco Buijnink (Jordi Lems), Sem Maaswinkel, Erik van Geest, Leon van Kersbergen (Rick Zwaard), Lourens van Rooijen, Haysam Abedelaziz en Dennis Louter.