De start is een ouderwetse vandaag: we vlíégen uit de startblokken. Tegenstander VFC krijgt in de eerste minuten een wervelwind met daarin twee MVV-goals om de oren. Julian opent de score na een mooie actie en voorzet van Jort, Tygo knalt met een hard schot de tweede treffer binnen. Hierna kregen we nog genoeg kansen, maar onder meer enkele mooie passes van Joris worden niet in goals omgezet.

In kwart twee bouwen de score gestaag verder uit. Tygo tikt eerst van dichtbij zijn tweede binnen, waarna hij een paar minuten later zijn derde binnen bulldozert: een loepzuivere hattrick! De VFC-aanval komt er niet aan te pas. Elke keer als de geel-zwarten de middenlijn lijken te oversteken, zijn daar Dean, Jort en Joris om de boel tegen te houden. De enkele keer dat de Vlaardingers in de buurt komen van de Maaslandse goal, brengt Mick vakkundig redding.

De ruststand wordt op 5-0 gebracht door onze spits Levi, die uit een mooie pass van Tygo rustig blijft, de keeper uitspeelt en de bal tegen de touwen schuift. Tijd voor limonade, die werkelijk uitstekend is op gehaald door papa Arnold.

Zoon Julian vervolgt de wedstrijd daarna met doelpunt nummer 6. Keeper Mick laat even later als spits zien dat hij het scoren zeker niet verleert en schiet overtuigend de zevende treffer binnen.

Waar we in drie kwarten zeven goals produceren, werken we in het laatste kwart nóg een zevental treffers binnen. Uw verslaggever heeft zich een ongeluk gewerkt en komt tot de volgende opsomming Maaslandse goalgetters: Tygo die nóg een goal binnen bulldozert (8-0), Levi met een mooi schot in de verre hoek (9-0), een ongelukkige eigen kopgoal (10-1), Julian die oog in oog met de keeper beheerst afrondt (11-1), Mick met een knappe aanname en dito schot (12-1), Mick met een eenvoudige rebound (13-1) en een fraai slotakkoord door Levi: 14-1. Amen.